Клоп няма намерение да напуска, получава подкрепа от шефовете, за да подсили Ливърпул през лятото


Клоп няма намерение да напуска, получава подкрепа от шефовете, за да подсили Ливърпул през лятото
Снимка: Getty Images

2639 0

Юрген Клоп се намира в първия си слаб сезон в Ливърпул, но по всичко изглежда, че ще бъде подкрепен да подсили отбора си през лятото. Мърсисайдци се намират на десето място в класирането във Висшата лига с 29 точки.

Германският мениджър обаче не показва никакви признаци, че иска да напусне поста, както направи в Борусия Дортмунд през 2015 г., пише "The Times". Всъщност е точно обратното. Твърди се, че мениджърът на Ливърпул ще бъде подкрепен от собствениците, Fenway Sports Group (FSG), през летния трансферен прозорец.

Джуд Белингам е от много време цел за "червените", както и Матеус Нунеш от Уулвърхемптън. Само придобиването на тези двама играчи би струвало на клуба около 175 милиона паунда.

Инвестицията в игралния състав, особено в халфовата линия, е нещо, за което феновете на Ливърпул се надяват. Джордан Хендерсън, Тиаго и Джеймс Милнър са над 30 години, докато Фабиньо изглежда като сянка на самия себе си и не се представя на ниво. Играчи като Стефан Байчетич и Харви Елиът показаха обещаващи признаци, те вероятно са твърде млади и неопитни, за да държат цялата халфова линия на Ливърпул. Къртис Джоунс страда доста често от контузии, а Фабио Карвальо е повече използван като ляво крило, отколкото халф.

Наби Кейта и Алекс Окслейд-Чембърлейн също вероятно ще напуснат през лятото, както и взетият под наем от Ювентус - Артър Мело.  Въпреки че изглежда, че ще бъде натоварено лято на "Анфийлд", има по-належащи проблеми за Клоп и неговия тим. Те са на 11 точки от четвъртия Нюкасъл преди дербито на Мърсисайд срещу Евертън в понеделник, 13 февруари. А какво заяви Клоп преди двубоя - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички