След сагата с Хендерсън: Стивън Джерард взима още 2 звезди на Ливърпул в Ал Етифак?


След сагата с Хендерсън: Стивън Джерард взима още 2 звезди на Ливърпул в Ал Етифак?
Снимка: Getty Images / колаж на SportLive

19465 0

Легендата на Ливърпул - Стивън Джерард, отново поглежда към бившия си клуб за потенциални нови попълнения, които да привлече в настоящия си тим Ал Етифак.

Наставникът на саудитския тим може да използва връзките си с мърсисайдци, за да уреди трансферите на две от звездите на отбора. Той е останал разочарован от развоя на събитията с Джордан Хендерсън, но отново е решен да пазарува от "Анфийлд".

Кои попадат в радара му?

Още: Бензема и Ал Итихад бяха наказани от бивш ас на Ливърпул и пропуснаха да се доближат до Роналдо и компания

По информация на "CaughtOffside" се  е провела 3-часова среща между Джерард и шефовете на Ал Етифак. Основната тема е била трансферната зима. Бившият полузащитник е предложил приоритетни да бъдат покупките на Джо Гомес и Жоел Матип. Ръководството от своя страна е дало съгласие.

Нито един от двамата не е сред титулярните избраници на Юрген Клоп, който предпочита да залага на Върджил ван Дайк и Ибрахима Конате. Матип към момента е контузен, докато Гомес стартира последните 5 от 6 мача поради липси в състава.

Освен тях, твърди се, че Джерард е харесал и Бертран Траоре, с когото работи по време на периода си в Астън Вила. По-голяма е вероятността триото да отпътува към Близкия Изток през лятото, но предвид възможностите на тамошните клубове, не е изключено да се случи и тази зима.

Още: "Възроден" в Челси каза "НЕ" на Стивън Джерард и саудитските милиони

Ситуацията с играчите

Договорът на Матип изтича в края на сезона, а по всичко личи нов такъв няма да бъде подписан. Това дава възможност на бранителя да преговаря с други клубове. Гомес от своя страна има вероятност и да остане на "Анфийлд", тъй като е много харесван от Клоп. От неговия контракт остават 3 години и половина.

Ново начало: Легенда на Ливърпул приютява натирен от Манчестър Юнайтед?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички