Джейми Карагър изуми: Юрген Клоп не искаше Салах в Ливърпул


Джейми Карагър изуми: Юрген Клоп не искаше Салах в Ливърпул
Снимка: Getty Images

6814 0

Бившият футболист на Ливърпул - Джейми Карагър, заяви, че клубът е привлякъл своята звезда - Мохамед Салах, против волята на мениджъра Юрген Клоп. Бившият защитник напомни, че през 2017-а треньорът е настоявал мърсисайдци да се подсилят в Юлиан Бранд, но собствениците предпочетоха да вземат египтянина от Рома.

Нежеланият стана звезда и лидер

Салах се превърна в една от големите звезди на "червените", помогна им да спечелят Висшата лига, Шампионска лига, ФА Къп, Купата на Лигата и Световното клубно първенство. Карагър смята, че той е пример за това, че клубът невинаги трябва да изпълнява исканията на своя треньор.

Юлиан Бранд
Клоп не искаше Салах, Ливърпул го искаше

"Когато Мохамед Салах премина тук, ситуацията беше интересна. Юрген Клоп открито говори за това, той не искаше да го купуват, искаше Юлиан Бранд. Ливърпул се опита да подпише със Салах, преди той да премине в Челси, и съхрани своя интерес, когато Салах отиде в Рома.

Хората, които работят зад кулисите в Ливърпул, бяха решени да вземат този играч. Само вижте какво постигна Мохамед Салах, но лесно можеше да се окаже различно. Просто смятам за грешна идеята, че треньорът трябва да купува всеки играч, когото иска.

Примерът с Манчестър Юнайтед

Но треньорът не трябва да купува и играча, когото му набутват. Не мисля, че можете да оставите един мениджър да прави всичко, което пожелае. Погледнете Манчестър Юнайтед, защото там е тревожно - създава се усещането, че Ерик тен Хаг просто е купил всеки играч, който познава", анализира Карагър, цитиран от "Daily Mirror". А ето кои двама, според Карагър, биха могли да заместят Салах. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички