Гуардиола попадна сред петимата кандидати за наследници на Саутгейт в Англия


Гуардиола попадна сред петимата кандидати за наследници на Саутгейт в Англия
Снимка: Getty Images

1121 0

Английската футболна асоциация (ФА) е обявила списък с петима потенциални кандидати за заместници на Гарет Саутгейт, който се очертава да напусне поста "старши треньор" след края на Евро 2024 - независимо от развоя, информира "Daily Mail".

Гуардиола поема Англия?

Според гореспоменатото издание Хосеп Гуардиола е сред основните кандидати за поста. Мениджърът на Манчестър Сити има договор до края на сезон 2024/25 и все още не е преподписал с "гражданите". Самият той неведнъж е заявявал, че не е сигурен за бъдещето си на "Етихад", което за мнозина означава, че ще търси ново предизвикателство.

Останалите кандидати

Има информация, че от ФА са "хвърлили око" на мениджъра на Нюкасъл - Еди Хау, бившият наставник на Челси - Греъм Потър, настоящият такъв - Маурисио Почетино и старши треньорът на Селтик Брендан Роджърс. От асоциацията вярват, че специалист с опит във Висшата лига трябва да води националния отбор и точно заради това обмислят тези имена.

Междувременно Гарет Саутгейт за пореден път реши да заложи на опита, привиквайки футболистите за предстоящите мачове на английския национален отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички