Класика от Висшата лига: Арсенал надви Манчестър Юнайтед в зрелище на "Емиратс" (ВИДЕО)


Класика от Висшата лига: Арсенал надви Манчестър Юнайтед в зрелище на "Емиратс" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

9199 0

Арсенал победи Манчестър Юнайтед в дербито на 21-ия кръг на английската Висша лига. "Артилиеристите" надделяха с 3:2 у дома на "Емиратс". В герой за момчетата на Микел Артета се превърна Еди Нкетия, който наниза решаващото попадение в заключителните минути.

Резултатът бе открит от Маркъс Рашфорд, който се възползва от грешка в изнасянето на топката на Арсенал и с прецизен удар от дистанция наказа пропуска на "топчиите". Малко по-късно обаче Еди Нкетия изравни резултата с удар с глава.

Домакините стигнаха до пълен обрат след фамозното изпълнение на Букайо Сака през втората част. Радостта на Арсенал бе кратка обаче, тъй като Лисандро Мартинес успя да изравни.

В самия край на мача Еди Нкетия вкара втория си гол и се превърна в герой за своя тим, оформяйки крайното 3:2.

По този начин момчетата на Артета дръпнаха с 5 точки пред Сити, а и имат мач по-малко. Юнайтед продължава да е четвърти с актив от 39 пункта.

В петък (27 януари) Арсенал гостува на Манчестър Сити в мач от четвъртия кръг на ФА Къп, а Юнайтед ще пътува до Нотингам в мач от полуфиналите за Карабао Къп.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна много динамично. Първите пет минути инициативата бе поета от домакините, но след това Юнайтед се настани трайно в половината на "артилиеристите". В шестата минута Фернандеш бе изведен срещу Рамсдейл и падна в наказателното поле, "дяволите" искаха дузпа, но реферът Антъни Тейлър остана безмълвен и играта продължи.

Резултатът бе открит от Юнайтед в 17-ата минута. Маркъс Рашфорд се възползва от грешка в изнасянето на топката на Арсенал, отнемайки я. Британецът навлезе в предни позиции и с прецизен удар по земя и извън наказателното поле даде преднина на своя тим - 1:0 за Юнайтед.

Video edited on Kapwing

Отговорът на Арсенал не закъсня. "Топчиите" организираха чудесно нападение, което завърши с центриране към Еди Нкетия. Младият британец бе неубезпокояван в малкото наказателно поле и с глава изравни резултата - 1:1.

Video edited on Kapwing

До почивката Арсенал установи доминация. Момчетата на Артета разиграваха със спокойствие и създаваха атака след атака, но не успяха да стигнат до нещо по-интересно пред вратата на Давид Де Хеа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част също започна по динамичен начин. Арсенал стигна до второ попадение в 53-ата минута. Букайо Сака овладя топката малко пред наказателното поле на Юнайтед. Всички очакваха, че той ще комбинира със съотборник, но с изключително техничен и красив удар направи резултата 2:1 и даде преднина на "топчиите" за пръв път в мача. Няколко минути след това се откри чудесна възможност за Рашфорд, но неговият удар бе париран от Рамсдейл.

Video edited on Kapwing

Радостта на "артилиеристите" обаче не продължи дълго. В 59-ата минута резултатът отново бе изравнен. Юнайтед получи правото да изпълни корнер, а топката не бе избита както трябва от Рамсдейл, тя попадна на главата на Лисандро Мартинес, който я прати във врата за 2:2. В 66-ата минута Мартин Йодегор пропиля чудесен шанс, след като не успя да уцели вратата от наказателното поле на "дяволите", а малко по-късно пък Букайо Сака разтресе страничния стълб на Де Хеа с хубав удар.

Video edited on Kapwing

В 84-ата минута Еди Нкетия направи чудесна добавка след карамбол в наказателното поле на "дяволите" и прати силен удар по посока вратата на Де Хеа. Испанският страж реагира подобаващо и спаси. В заключителните минути на мача обаче Еди Нкетия реализира второто си попадение и оформи крайното 3:2 за "топчиите".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Арсенал: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко, Партей, Йодегор, Джака, Сака, Маринели, Нкетия

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Шоу, Мартинес, Варан, Уан-Бисака, Мактомини, Фернандеш, Ериксен, Антони, Рашфорд, Вегхорст

ПРЕДИ МАЧА

Арсенал ще направи всичко възможно да си отмъсти за единственото си поражение до момента, нанесено им по-рано през сезона именно от "червените дяволи". 

Шампионските амбиции на "топчиите" са сериозни, като в момента те водят с 5 точки пред втория в таблицата Манчестър Сити и имат мач по-малко от "гражданите".

Манчестър Юнайтед се намира в прекрасна форма, воден от своя лидер в нападението Маркъс Рашфорд. Момчетата на Ерик тен Хаг на хартия също имат шансове за златото и ще дадат всичко от себе си в днешната среща.

Ерик тен Хаг няма да може да разчита на стожера в своята халфова линия - Каземиро, който натрупа жълти картони и ще пропусне дербито. Под въпрос за мача е и нападателят Антони Марсиал. Очакванията са, че Микел Артета ще излезе с най-доброто налично на "Емиратс".

Главен арбитър на двубоя ще бъде Антъни Тейлър.

https://www.sportlive.bg/worldfootball/england
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички