Кевин де Бройне обяви защо е напуснал Челси, Жозе Моуриньо е виновникът


Кевин де Бройне обяви защо е напуснал Челси, Жозе Моуриньо е виновникът
Снимка: Getty Images/Guliver

1826 0

Един от най-добрите играчи на Манчестър Сити Кевин Де Бройне описа „странен“ разговор, който е водил с Жозе Моуриньо в Челси, който е довел до напускането му. Белгийският полузащитник се присъедини към редиците на "Стамфорд Бридж" през януари 2012 г. след трансфер от Генк на стойност 7 милиона паунда, но след впечатляващ сезон изигран под наем във Вердер Бремен, той записа само три участия във Висшата лига, преди да бъде продаден на Волфсбург.

Година и половина по-късно той се завърна във Висшата лига и процъфтя в отбора на Манчестър Сити, където се превърна в един от най-добрите халфове в света. И така, какво всъщност се е случило на Стамфорд Бридж, което го е накарало да напусне?

Де Брюйн разкри за времето си в Челси в завладяващ разговор със Sky Sports, където говори за "странна" дискусия с Жозе Моуриньо, която го е накарала да се почувства така, сякаш "нямаше никакъв шанс" да играе редовно.

"В пресата имаше толкова много за връзката ми с Жозе Моуриньо", каза белгиецът. "Но истината е, че съм говорил само два пъти с него. Планът винаги беше да отида под наем някъде за малко."

"Хосе ме извика в кабинета си през декември и това може би беше вторият голям момент за промяна в моя живот. Той имаше някои документи пред себе си и каза:" Една асистенция. Нулеви голове. Десет отнети топки."

"Отне ми минута, за да разбера какво прави. След това той започна да чете статистиката на другите атакуващи нападатели - Вилиан, Оскар, Мата, Шурле. И това е като - пет гола, 10 асистенции, както и да е... Жосе просто ме чакаше да кажа нещо и накрая казах: "Но някои от тези момчета са изиграли 15, 20 мача. Играл съм само три. Така че ще бъде различно, нали?"

"Беше толкова странно. Бях напълно откровен. Казах," чувствам, че клубът всъщност не ме иска тук. Искам да играя футбол. Предпочитам да ме продадете."

"Реших да си отида, защото почувствах, че нямах никакви шансове да играя по това време. Не виждах повече възможности, така че за мен беше най-доброто решение да напусна Челси и да отида в клуб, в който бих могъл да започна отново. Очаквах ли да тръгне по този начин? Очевидно не, защото по това време това имах спад в кариерата ми, но никога не съм се съмнявал в способностите си като футболист."

Кевин де Бройне наскоро се възстанови от контузия и вече се завърна за своя отбор Манчестър Сити. През настоящия сезон белгиецът е отбелязал 3 гола в 21 мача във Висшата лига.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички