Какво трябва да се случи, за да играе Ливърпул в Шампионска лига - помага ли триумф на Манчестър Сити?


Какво трябва да се случи, за да играе Ливърпул в Шампионска лига - помага ли триумф на Манчестър Сити?
Снимка: Getty Images

16346 0

Вече са ясни три от отборите в английската Висша лига, които си гарантираха място в топ 4. Освен подсигурилите си го отдавна Манчестър Сити и Арсенал, сега това стори и Нюкасъл, въпреки че "свраките" са с една победа в последните четири шампионатни мача.

Ливърпул почти със сигурност в Лига Европа през сезон 2023/24

Остава едно място за зона "Шампионска лига" догодина. Към момента 4-ти е Манчестър Юнайтед с 69 пункта - три повече от 5-ия Ливърпул. Ключово обаче е, че "червените дяволи" имат две срещи до края, а мърсисайдци - една.

При равен брой точки се гледа головата разлика, а там Юрген Клоп и компания имат сериозно преимущество. Те са с +28, докато Ерик тен Хаг и неговите футболисти са с +11. В последния кръг от шампионата мърсисайдци гостуват на Саутхемптън.

За Манчестър Юнайтед пък предстоят два двубоя на "Олд Трафорд" - срещу Челси и срещу Фулъм. От тези сблъсъци "червените дяволи" имат нужда от само 1 точка, за да са сигурни в мястото си в топ 4 (при условие, че Ливърпул със сигурност ще победи Саутхемптън).

Важно е да се отбележи, че триумф на Манчестър Сити в Шампионска лига не отваря още едно място за отбор от Висшата лига и по правилник петият не бива облагодетелстван по никакъв начин. Така изглежда твърде вероятно да гледаме Ливърпул в Лига Европа догодина. Съвсем наскоро самият Юрген Клоп говори спокойно за Лига Европа и слабия сезон за Ливърпул.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички