С последния си мач на "Анфийлд": Фирмино съхрани мечтата на Ливърпул за Шампионска лига (ВИДЕО)


С последния си мач на "Анфийлд": Фирмино съхрани мечтата на Ливърпул за Шампионска лига (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3340 0

Английският гранд Ливърпул завърши наравно 1:1 с Астън Вила в мач от предпоследния 37-и кръг в английската Висша лига. Мърсисайдци стигнаха до изравнителното попадение точно в края на редовното време чрез Роберто Фирмино.

Бразилецът вкара важен гол в последния си мач на "Анфийлд", след като в края получи центриране с външен фалц от Мохамед Салах и успе с едно докосване да вкара топката в мрежата, въпреки че бе грубо фаулиран отзад и двата му крака бяха във въздуха в момента на удара.

Въпреки равенството шансовете на Ливърпул поне на хартия да се намести в топ 4 остават. Те имат 66 точки - 3 по-малко от Манчестър Юнайтед и Нюкасъл, но и двата тима са с един мач по-малко от мърсисайдци.

В същото време градският съперник на Ливърпул - Евертън, завърши наравно 1:1 с Уулвърхемптън. "Карамелите" изравниха в 10-ата минута от добавеното време чрез Йери Мина, но и точката може да се окаже недостатъчна.

Те остават на 17-а позиция с 33 точки, но и трите тима под тях, които са в зоната на изпадащите, са с мач по-малко. И докато Саутхемптън вече е наясно, че ще играе в Чемпиъншип догодина, то Лийдс е на две точки от Евертън, а Лестър - на три.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата много опасна възможност за гол бе пред вратата на домакините. Оли Уоткинс получи перфектно извеждащо подаване от Макгин и напредна с топка в крака и влезе в наказателното поле. Той хитро чукна топката напред току преди Конате да посегне и да го събори в наказателното поле.

Именно Уоткинс се нае с изпълнението и в 22-рата минута пропусна дузпа. Алисон успя психически да повлияе на Уоткинс, който стреля неточно встрани от вратата.

27' - 0:1! Рамзи изведе гостите напред в резултата. След като мърсисайдци бяха обградени в наказателното си поле и блокираха центриране след центриране и удар след удар, накрая се стигна до отлично центриране на далечна греда, което бе засечено с едно докосване от въздуха.

 

В 39-ата минута Рамзи се оказа сам срещу Алисон след заучено положение от пряк свободен удар, изпълнено по пефектен начин. Стражът обаче излезе да скъси разстоянието и отрази с ръка.

Показателят за очаквани попадения на полувремето бе отчайващ за мърсисайдци - едва 0,19, докато за опонента бе 1,31. Ливърпул имаше предимство при притежанието на топката (62%), но нямаше нито един точен удар срещу 2 за опонента, който пропусна и дузпа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Трент се отличи с превъзходно подаване с левия крак. Джоунс отигра и след рикошет топката остана във Ван Дайк - той върна към Конате, но ударът му бе блокиран на голлинията. Все пак домакините имаха късмет, тъй като топката се върна към Гакпо, който отблизо намери проука между вратаря и защитниците на голлинията.

След преглед на ситуацията с ВАР обаче попадението бе отменено поради засада. Тя бе маркирана за ситуацията, в която пасът на Джоунс бе блокиран от бранител и топката се озова във Ван Дайк, който бе зад него.

89' - 1:1! Салах центрира с външен фалц и намери Фирмино, който с едно докосване прати топката в мрежата, въпреки че бе подсечен отзад и се оказа с двата крака във въздуха.

 

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Юрген Клоп отново няма да може да разчита на футболисти като Стефан Байчетич, Тиаго, Дарвин Нунес и Наби Кейта. Поради контузия пък няма да може да се изправи срещу бившия си отбор Коутиньо, който в момента играе за Астън Вила.

В последните пет шампионатни двубоя между тези съперници Ливърпул е допуснал само едно поражение, като е спечелил най-скорошните четири сблъсъка. Единственият успех за Астън Вила обаче е онова гръмко 7:2 през октомври 2020 година.

В подреждането Ливърпул е 5-и с 65 точки, като Манчестър Юнайтед има един пункт аванс, докато Нюкасъл - четири. И докато "свраките" също имат две срещи до края, то "червените дяволи" са с три мача до края на шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички