"Горд съм с всичко, което постигнахме"! Роберто Фирмино с емоционално обръщение към феновете на Ливърпул


"Горд съм с всичко, което постигнахме"! Роберто Фирмино с емоционално обръщение към феновете на Ливърпул
Снимка: GettyImages

3332 0

Един от асовете на Ливърпул и любимец на феновете на тима - Роберто Фирмино, изпрати последния си мач на "Анфийлд" с емоционални думи след равенството 1:1 срещу Астън Вила в събота.

Именно бразилецът реализира единственото попадение за мърсисайдци в последната минута на срещата. Това бе и едно от последните му такива с червената фланелка, след като официално стана ясно, че пътищата на нападателя и английския гранд се разделят в края на сезона.

Фирмино за Ливърпул

Таранът си спомни за трудностите при акостирането на "Анфийлд" от Хофенхайм през 2015 г. за сумата от 29 млн. паунда. По-късно обаче той ги превъзмогва, превръщайки се в едно от най-успешните попълнения на Юрген Клоп.

Фирмино изиграва 361 мача във всички турнири с екипа на мърсисайдци. В тях той записва 110 гола и 79 асистенции, печелейки Шампионска лига, Висшата лига, ФА Къп, Купата на Англия, Суперкупите на УЕФА и Англия, както и Световното клубно първенство.

Емоционален момент

"В началото, когато пристигнах, беше трудно да се адаптирам и аклиматизирам, футболът, всичко. Така е за всеки играч. Благодаря ти, Боже, че постигнахме всичко тук, спечелихме всичко заедно. Без моите съотборници, семейството ми, треньора, нямаше как да постигна това. Много съм горд от историята и всичко, което постигнахме тук", заяви Фирмино пред медиите след двубоя с Вила, обръщайки внимание и на него.

"Да, за съжаление, не грабнахме победата. Не постигнахме желания резултат. Това обаче е последният ми мач вкъщи, с феновете, семейството ми, приятелите и всички тук. Разчувствах се и съм много щастлив да вкарам последния си гол у дома. С тази фланелка, този голям клуб, много съм щастлив", допълни още той.

Фирмино ще напусне мърсисайдци като свободен агент, което го прави апетитна хапка за редица отбори. Най-близо до подпис с него изглежда гранд от Испания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички