Каква е причината Юрген Клоп да извади Тиаго от игра рано-рано срещу Саутхемптън?


Каква е причината Юрген Клоп да извади Тиаго от игра рано-рано срещу Саутхемптън?
Снимка: UEFA.com

2940 0

Ливърпул играе фантастичен футбол, а това придоби изражение и в резултата в последния кръг, когато мърсисайдци с лекота разгромиха Саутхемптън с 4:0 на "Анфийлд". Една от причините за силната игра на "червените" е връщането на няколко контузени в халфовата линия.

В двубоя със Саутхемптън Юрген Клоп използва като титуляри Фабиньо, Джордан Хендерсън и Тиаго Алкантара - нещо, което скоро не му се беше случвало. Още по-добрата новина е, че Тиаго се намира в изключителна форма и най-после започна да напомня за играта си от престоя му в Байерн Мюнхен.

През седмицата Тиаго вкара невероятно торпедо срещу Порто в Шампионска лига, който бе избран и за Гол на кръга (ВИДЕО). Силното представяне на халфа продължи и през уикенда срещу Саутхемптън, където отново вкара фантастичен гол, а освен това се представи на много високо ниво до момента, в който не бе заменен.

Юрген Клоп изнанедващо реши да извади Тиаго от игра още в 59-ата минута, като някои се притесниха дали не става въпрос за контузия. Всъщност смяната на Клоп е била продиктувана единствено от желанието му да запази испанеца здрав и свеж за следващия мач, тъй като е в отлична форма.

Ливърпул вече водеше с 4:0, а Тиаго свърши работата си на терена, за което напусна с усмивка на лице. Халфът често е тормозен от контузии, като в началото на сезона пропусна няколко седмици заради травма. Наскоро пък се заговори, че мениджърът на Барселона Шави иска да върне Тиаго на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички