Каква е мистерията с клаузата на Депай в договора Юнайтед - Лион?


Каква е мистерията с клаузата на Депай в договора Юнайтед - Лион?
Снимка: Getty Images/Guliver

2566 0

Жозе Моуриньо обяви на пресконференция преди кръга от Висшата лига, че се надява Мемфис Депай да се представи брилянтно с екипа на Олимпик (Лион) и да се върне в Манчестър Юнайтед, защото "тук всички го харесват".

Специалния обясни, че Депай е станал жертва на жестоката конкуренция на фланговия пост в състава на "червените дяволи". "Имаме Лингард, Рашфорд, Мата, Михтарян, Марсиал, Йънг, дори Рууни може да играе отдясно. Седем души за две позиции, което означава, че дори когато правя ротации, имам прекалено богат избор", каза Моуриньо.

Медиите в Англия информираха, че Юнайтед има клауза в договора с Лион, според която има право да откупи на фиксирана цена обратно футболиста, ако той се представя на високо ниво - както през лятото Реал Мадрид си върна Алваро Мората от Ювентус за само 30 милиона евро.

Според някои английски медии, сумата за Депай също е около 30 милиона евро, но френският вестник "Паризиен" обяснява защо подобно нещо е невъзможно. Просто във Франция подобни клаузи са невъзможни.

Изданието предполага, че или става въпрос за джентълменско споразумение между двата клуба, което не е под формата на договор, или клаузата е друга - т.нар. "първи избор". Това означава, че Лион трябва да уведоми Юнайтед, ако приеме оферта за Депай и при положение че "червените дяволи" предложат същата сума, то френският клуб трябва да приеме именно тяхната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички