Евра: Веднъж засякох Суарес в Манчестър и щях да му налетя на бой, но тогава видях...


Евра: Веднъж засякох Суарес в Манчестър и щях да му налетя на бой, но тогава видях...
Снимка: Getty Images

2659 0

През 2011 година напрежението между кръвните врагове Манчестър Юнайтед и Ливърпул бе извънредно високо, а причина за това бе скандалът между Патрис Евра и Луис Суарес. Както е известно, тогава уругвайският нападател бе обвинен в расизъм, а след това и признат за виновен.

В резултат на това ФА наказа Луарес с глоба от 40 хиляди паунда и наказание за 8 мача. Мърсисайдци пък подкрепиха своя нападател и дори излязоха да загряват в следващия мач с фланелки с лика на Суарес и с неговите име и номер на гърба.

Освен това от Ливърпул бяха излезли с изявление, в което посочваха, че са "шокирани и разгневени" от решението на ФА. Самият Евра е признавал впоследствие, че е останал много разочарован от проявата на клуба.

Крайният бранител обаче дори разказва случка, в която след инцидента е засякъл Суарес в град Манчестър и е щял да му налети. Той обаче променил решението си, след като видял, че до нападателя вървят неговите деца и неговата съпруга.

"Един ден се разхождах в Манчестър и моят брат ми каза: "О, ей там, това е Луис Суарес". Бях с двама от братята ми. Погледнах го и си помислих: "Това е, това е моментът". Той вървеше и тогава зад него видях децата му и неговата съпруга. И се обърнах.

Помислих си: "Ако ще му правиш нещо, то не може това да е пред семейството му". Така че не съжалявам за това, мисля, че щеше да завърши зле. Нищо не направих в този ден" - разказва Евра пред The Diary of a CEO.

Крайният бранител неведнъж е признавал, че по време на самия инцидент (а и до края на мача) е искал много да го удари, но се е въздържал, заради което е бил много горд от себе си.

А как легенда на Юнайтед буквално почти убила друга такава по време на тренировка?

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Лудогорец


Шимунджа се пребори да вземе ценно свое "оръжие" в Разград

Новият треньор на Лудогорец Анте Шимунджа идва в клуба заедно с двама помощници, включително бъдещия му асистент...

Реклама

Най-четени новини


виж всички