Кафу посочи кой в Ливърпул ще вземе "Златната топка" преди Ван Дайк


Кафу посочи кой в Ливърпул ще вземе "Златната топка" преди Ван Дайк
Снимка: Getty Images/Guliver

2064 0

Легендата на Бразилия и Милан - Кафу, заяви, че десният защитник на Ливърпул Трент-Александър Арнолд е способен да спечели "Златната топка". Според него, младият англичанин е един от най-добрите футболисти в света към момента.

"Тренте е един от най-добрите играчи в света. Даже нямам съмнение в това. По начина си на игра той с нещо ми напомня за самия мен. Харесва ми, че той не се струхва да излиза напред. Той движи играта на Ливърпул и често благодарение на него отборът бележи голове. Той има "бразилски инстинкт", заяви бразилецът пред "Daily Mirror".

Кафу си позволи да даде на младока няколко футболни съвета. "Съветвам го да продължи да прави това, което прави през последните няколко години. Той в никакъв случай не трябва да променя стила си на игра. Дори и да прави грешки, той трябва да продължи напред", допълни той.

"Мисля, че Александър-Арнолд някога ще получи "Златната топка". Той ще промени историята на наградата. Хората трябва да видят, че защитниците са толкова важни, колкото и нападателите", завърши Кафу. Друг бразилец по-рано заяви, че Килиан Мбапе ще спечели по-рано "Златната топка" от Неймар. Вижте кой бе той и какво каза в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички