Защитник на Ливърпул избра мач с Ман Юнайтед за най-кошмарен в кариерата му


Защитник на Ливърпул избра мач с Ман Юнайтед за най-кошмарен в кариерата му
Снимка: Getty Images/Guliver

5084 0

Десният защитник на Ливърпул Трент Александър-Арнолд призна, че двубой срещу "кръвния враг" на мърсисайдци - Манчестър Юнайтед, се е оказал най-тежкият в кариерата му. Бранителят визира дербито от март 2018-а, когато неговият отбор загуби с 2:1 на "Олд Трафорд", а Маркъс Рашфорд е превърнал деня на Трент в кошмар.

"Да, определено това беше най-трудният ми мач - от гледна точка на директен опонент (Рашфорд), някой, който категорично да ме надиграе. Мисля, че го подцених. Това беше огромна поука", заяви Александър-Арнолд пред The Athletic.

"Това е нещо, което не навиждах, когато се случваше. Като играч на Ливърпул това беше може би най-лошия мач като представяне. Но когато се случат подобни неща, трябва да се учиш от тях", добави крайният бранител, който през последната година се превърна в един от най-добрите в света на позицията си.

След този мач, в който Рашфорд бележи и двете попадения за победата на "дяволите", Александър-Арнолд постъпва зряло и търси мнението на директора на академията на мърсисайдци Алекс Ингълторп. Двамата провеждат разговор, в който анализират представянето на бранителя в мача, а това изиграва важна роля в израстването на Трент.

Този уикенд Ливърпул посреща Манчестър Юнайтед на "Анфийлд" в голямото дерби от Висшата лига. Междувременно наставникът на "червените" Юрген Клоп определи по много любопитен начин стила на игра на Юнайтед (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички