Кадри от Ливърпул - Арсенал: Най-добрият централен защитник на Англия в момента (ВИДЕО)


Кадри от Ливърпул - Арсенал: Най-добрият централен защитник на Англия в момента (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2291 0

Ливърпул и Арсенал завършиха 0:0 в първия си мач от полуфиналната фаза на Купата на Лигата. Реваншът между тях ще се състои през следващата седмица, като е важно да се отбележи, че и в това състезание не важи правилото за гол на чужд терен.

След мача в дома на "артилеристите" пък ще стане ясно кой ще си оспорва трофея срещу вече чакащия на финала Челси, който се справи с друг лондонски тим на полуфиналите - Тотнъм. Арсенал ще се надява "сините" от Лондон да имат още едно градско дерби и в следващата, последна фаза.

Надеждите им са живи, въпреки че играха с човек по-малко срещу мърсисайдци в сериозен период от време. Изгонен бе един от най-опитните в отбора Гранит Джака с директен червен картон. Въпреки това отбраната на "топчиите" удържа силния си опонент и не допусна попадения до самия край на сблъсъка.

С най-голяма роля за това пък е един от централните защитници на отбора. Става въпрос за англичанина Бен Уайт. 24-годишният бранител бе привлечен през това лято от отбора на Брайтън, а за него бе платена сериозна сума. В началото не се представяше на нужното ниво и това му навлече големи критики, както и на Арсенал, че е платил такива пари за услугите му.

Постепенно обаче подобри значително представянето си, а сякаш срещу Ливърпул постигна своя пик до момента. Това накара някои медии на Острова дори да заключат, че към момента Бен Уайт е най-добрият централен защитник на Англия. Вижте изявите му от мача по-долу в материала и преценете дали това е така.

Развоят на срещата можеше и да бъде различен, а в крайна сметка "топчиите" да загубят въпреки страхотната игра на Уайт. "Невъзможен" пропуск в самия край, вбесил феновете на Ливърпул, спаси Арсенал от загубата обаче (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички