Жребият на Ливърпул в Шампионска лига зависи от...гръцкия ПАОК!


Жребият на Ливърпул в Шампионска лига зависи от...гръцкия ПАОК!
Снимка: Guliver/Getty Images

3033 0

Жребият за груповата фаза в най-големия европейски турнир Шампионска лига ще бъде изтеглен утре вечер. Днес и утре ще се изиграят и последните мачове от квалификациите в турнира, които ще пресеят най-добрите отбори, заслужили да играят в груповата фаза.

Финалистът от последното издание на турнира Ливърпул е поставен пред много интересен казус преди жребия за разпределението по групи. "Червените" към момента са поставени в урна номер три, където са също така отборите на Аякс, Шалке, Лион, Монако, Залцбург, ЦСКА Москва и ПСВ Айндховен.

Това означава, че мърсисайдци са изправени пред не толкова благоприятен жребий, като се има предвид, че в урна номер едно и две се намират далеч по-тежки съперници. Жребият за Юрген Клоп обаче бързо може да се наклони в друга посока, а промяната може да дойде благодарение на...гръцкия ПАОК.

ПАОК посреща утре вечер на своя стадион Бенфика в мач реванш от последната квалификационна фаза на турнира. В първата среща двата отбора завършиха при резултат 1:1, което означава, че всичко ще бъде решено в Гърция.

Причината, поради която този мач е от огромно значение за Ливърпул е, че отборът на Бенфика се намира във втора урна. Това означава, че ако Бенфика отпаднат от европейския турнир, Ливърпул автоматично ще заеме тяхното място в по-благоприятната урна и ще изтеглят далеч по-лек жребий от предвидения.

Отборът на Юрген Клоп е най-високо поставения клуб в трета урна - затова и те са първи в списъка за промоция към по-горна урна. Бенфика притежава по-висок коефициент точки спрямо "червените", но евентуално тяхно отпадане ще доведе до вакантно място в урна номер две, от което мърсисайдци ще излязат големите печеливши.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички