Защо Жозе Моуриньо отказал да вземе Роналдиньо в Челси през 2004-та?


Защо Жозе Моуриньо отказал да вземе Роналдиньо в Челси през 2004-та?
Снимка: Getty Images/Guliver

5690 0

Жозе Моуриньо не случайно е наричан "Специалния". Португалският футболен мениджър е известен с неповторимия си характер, около който са се раждали някои от най-великите моменти във футбола през изминалите две десетилетия. А една от стотиците истории на португалския специалист е свързана с един от най-великите играчи в историята на футбола - Роналдиньо.

През лятото на 2004-та Моуриньо започва работа като треньор в Челси, за да помогне на амбициозния проект на собственика на клуба Роман Абрамович, който иска да превърне "сините" в най-добрия отбор на Острова. Още същата година руският милиардер предлага на Моуриньо да привлече звездата на Барселона Роналдиньо на "Стамфорд Бридж", но отговорът на португалеца е повече от изненадващ.

Роналдиньо се намира на върха на своите възможности, играейки най-силния си футбол, но Моуриньо предпочита да вземе друг играч вместо него. "Специалния" залага на далеч по-неизвестно име по онова време - Дидие Дрогба, което след това прекарва 12 години на "Стамфорд Бридж" и се превръща в един от най-великите нападатели, които са играли някога в Челси"През 2004-та Роман Абрамович ми каза, че има парите да доведе Роналдиньо в Челси, ако желая... казах не. Доведи ми Дидие Дрогба", споделя Моуриньо.

Междувременно може да прочетете невероятната история за живота на Роналдиньо - магьосникът, който плени сърцата на феновете с усмивка и дрибъл 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички