Манчестър Сити не остави никакъв шанс на Борнемут на "Етихад"


Манчестър Сити не остави никакъв шанс на Борнемут на "Етихад"
Снимка: Getty Images

5073 0

Манчестър Сити се саморазправи по категоричен начин с Борнемут в мач от втория кръг на английската Висша лига за сезон 2022/23 и го победи с 4:0 на "Етихад"! 

Три от попаденията за състава на Пеп Гуардиола паднаха още преди почивката и бяха дело на Гюндоган, Де Бройне и Фодън. Ерлинг Холанд се отличи само с една асистенция, а четвъртото попадение бе автогол на Лерма.

"Гражданите" са със 100-процентов актив от началото на кампанията и имат шест точки. Борнемут остана с три, които бяха спечелени миналата седмица срещу Астън Вила. В следващия кръг Сити гостува на Нюкасъл (21 август), а играчите на Скот Паркър приемат Арсенал (20 август).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Гражданите" стартираха силно и стигнаха до корнер още преди да са изтекли и 60 секунди. Топката бе центрирана на главата на Нейтън Аке, а неговият удар премина на около метър встрани от дясната греда. Ситуацията се повтори в 3-ата минута, но този път Жоао Кансело не намери очертанията на вратата. Борнемут едва стигаше до центъра, а Сити продължи да натиска - в деветата минута Де Бройне шутира от дистанция, получи се рикошет, който изведе Фодън сам срещу вратаря, но Травърс се намеси блестящо и отрази.

Логичното се случи в 18-ата минута, когато Ерлинг Холанд се пребори за топката с гръб към вратата и я подаде към нахлуващия в наказателното поле Илкай Гюндоган, а той се разписа с хубав удар в долния ляв ъгъл - 1:0 за Манчестър Сити!

След инкасирания гол играчите на Скот Паркър погледнаха по-смело към вратата на Едерсон, а бразилецът се отчете с едно сигурно спасяване след плътен удар на Пиърсън. Половин час след първия сигнал Кевин де Бройне покачи на 2:0, отбелязвайки много красиво попадение с външен фалц по диагонал в долния десен ъгъл на Травърс! 

Резултатът стана класически в 37-ата минута, когато Де Бройне получи от Марез на лявото крило, навлезе навътре и пусна хитър пас към Фодън, а той с помощта на рикошет прати топката във вратата на Борнемут за 3:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Хосеп Гуардиола извърши една смяна на почивката - Джак Грийлиш се появи в игра на мястото на Фил Фодън! В 54-ата минута Гюндоган изведе на добра позиция с едно докосване Де Бройне, но шутът на белгиеца от малък ъгъл бе спасен от Травърс. Предвид резултата от първата част, второто полувреме не блестеше с особено атрактивен футбол. 

В 74-ата минута Ерлинг Холанд не успя да нацели вратата от близко разстояние, а веднага след това бе заменен от Хулиан Алварес. В 78-ата Сити стигна и до четвърти гол - Жоао Кансело опита центриране по земя, което рикошира в крака на Лерма и влетя във вратата на Борнемут - 4:0!

СТАТИСТИКА:

Владение на топката - 67:33

Голови положения - 20:3

Точни удари - 8:1

Корнери - 11:1

Стартови състави:

Манчестър Сити (4-3-3): Едерсон - Уокър, Диаш, Аке, Кансело - Гюндоган, Родри, Де Бройне - Марез, Холанд, Фодън

Борнемут (5-3-2): Травърс - Кели, Мефъм, Смит, Кристи, Кук - Лерма, Тавърниър, Стейси - Пиърсън, Мур

ПРЕДИ МАЧА

Преди седмица, съставът на Хосеп Гуардиола стартира защитата на титлата си с победа като гост над Уест Хям с 2:0. Новата звезда на "гражданите" Ерлинг Холанд се разписа на два пъти - първо от дузпа в 36-ата минута, а след това и в 65-ата, оформяйки крайния резултат.

Борнемут, който се завърна в Елита на Англия през този сезон, започна силно и победи Астън Вила на Стивън Джерард с 2:0 на свой терен. Джеферсон Лерма отбеляза още във втората минута, а Кийфър Мур сложи точка на спора в 80-ата.

Манчестър Сити и Борнемут не са играли един срещу друг от 24 септември 2020 г., когато "небесносините" спечелиха трудно с 2:1 1/16-финала за Купата на Лигата. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички