Жоао Феликс поставя Обамеянг в сложна ситуация, УЕФА я усложнява


Жоао Феликс поставя Обамеянг в сложна ситуация, УЕФА я усложнява
Снимка: Getty Images

1139 0

Челси привлече техничния офанзивен футболист Жоао Феликс, който по всяка вероятност ще бъде една от ключовите фигури на "Стамфорд Бридж" през пролетта, след като за няколкомесечен наем бяха платени 11 милиона евро на Атлетико Мадрид.

Това усложнява ситуацията около едно от летните попълнения на "сините" Пиер-Емерик Обамеянг, който може да бъде пренебрегнат за стартовия състав през идните месеци и по всичко изглежда, че той в най-скоро време може да потърси алтернатива в друг тим, съобщава Daily Mail.

33-годишният футболист бива следен от няколко испански отбори, eдин от които е именно Атлетико Мадрид, който на по-късен етап може да стигне до размяна, включваща и Жоао Феликс.

Проблем пред габонеца е едно от правилата на УЕФА обаче, което гласи, че даден футболист не може да играе за три различни клуба в един и същи сезон. Той започна кампанията в Барселона, а през септември премина на "Стамфорд Бридж". Затова Обамеянг може да премине в отбор само от първенството, което се играе по схемата "пролет-есен".

Офанзивният футболист натрупа 15 мача във всички турнири за Челси, като междувременно се отчете с 3 гола и 1 асистенция. Договорът му е до лятото на 2024 г.
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички