Жените в Ман Юнайтед не желаят обратно Мейсън Грийнууд


Жените в Ман Юнайтед не желаят обратно Мейсън Грийнууд
Снимка: Getty Images

7086 0

Женският отбор на Манчестър Юнайтед не желае Мейсън Грийнууд да се връща към колегите им мъже и тренировките с отбора. Причината за това е, че дамите се чувстват изключително дискомфортно.

Бившият английски национал беше арестуван през миналия януари по обвинения за насилие срещу жена, която показа снимки, видеа и дори звукозаписи. Веднага след това нападателят беше отстранен от отбора на „червените дяволи“, докато течеше наказателното постановление, а през октомври отново влезе в ареста поради нарушаване на условията за освобождаване под гаранция.

21-годишният играч трябваше да се изправи пред съда през ноември, но делото срещу нападателя беше прекратено от Кралската прокуратура, след като всички обвинения бяха оттеглени.

Към този момент Грийнууд пак не тренира с Ман Юнайтед, след като клубът провежда собствен вътрешен преглед на ситуацията и следва да се реши дали ще приветстват отново играча в отбора на Ерик тен Хаг.

Според The Athletic обаче членове на женския отбор няма да се чувстват комфортно, ако той се върне в клуба, след като са изслушали аудиозаписа, публикуван в социалните медии. Изданието пише, че футболистките не могат лесно да изтрият от съзнанието си аудиото и не искат да виждат Грийнууд да играе отново за клуба.

Спонсорството му с Nike беше прекратено след първоначалния арест, докато EA Sports също го премахнаха от всички версии на тяхната игра FIFA 22. А какъв проблем се яви пред Тен Хаг, разберете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички