Изненадващо име може да замени Солскяер в Манчестър Юнайтед


Изненадващо име може да замени Солскяер в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

2030 0

Брендан Роджърс е водещият кандидат за заместник на Оле Гунар Солскяер като нов мениджър на Манчестър Юнайтед, съобщи ESPN. Според американския спортен канал, наставникът на Лестър е изместил Антонио Конте от първия избор за ролята, ако Солскяер не успее да подобри представянето на „червените дяволи“.

Норвежецът бе сериозно разкритикуван след унизителното поражение от Ливърпул с 0:5 и петте загуби в последните девет мача във всички турнири. Предвид трудните мачове, които предстоят на манчестърци, мнозина предричат, че Солскяер няма да продължи дълго време да води английския гранд.

Според информацията, ръководството на Юнайтед търси мениджър, който има история с налагането на млади кадри и изповядва атакуващ футбол, като Роджърс пасва на описанието. Той впечатлява в Лестър, след като триумфира с ФА Къп миналия сезон и изведе отбора до последователни завършеци на петото място в Премиършип.

Роджърс подписа дългосрочен контракт с Лестър през 2019, който го оставя в клуба до 2025, така че Юнайтед ще се нуждаят от висока компенсация, ако го измъкнат от „лисиците“. Конте също е считан за вероятен наследник на Солскяер, но предвид скорошните провали на Жозе Моуриньо и Луис ван Гаал, ръководството предпочита британски мениджър.

Счита се, че една от причините, поради която Солскяер продължава да води тима, е липсата на атрактивни налични опции за наставник. А кои са останалите 4 имена, спрягани за треньорския пост в Манчестър Юнайтед - вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички