Изненада: Опашкар от Висшата лига взе звезда от Световното първенство по футбол в Катар


Изненада: Опашкар от Висшата лига взе звезда от Световното първенство по футбол в Катар
Снимка: GettyImages

1184 0

Последният в класирането на английската Висша лига - Саутхямптън, официално подсили редиците си с хърватския национал Мислав Оршич.

30-годишното крило акостира на Острова от Динамо Загреб за сумата от 6,8 милиона евро. Очакванията са, че при "светците" той ще бъде използван и като централен нападател, тъй като има опит на тази позиция.

Освен за Динамо Оршич е играл за тимове като Инкер, Улсан Хюндаи и Специя. Той може да се похвали с 471 професионални мача, в които е нанизал 156 гола и се е отчел със 74 асистенции.

Оршич бе ключова част и от селекцията на Златко Далич на Мондиал 2022. Той направи доста прилично първенство и успя да се разпише веднъж срещу Мароко в "малкия финал" за третото място при победата на "ватрените" с 2:1.

"Чувствам се много щастлив да бъда тук. Готов съм, мотивиран съм и се надявам на отбора да постигне целите си", бяха първите думи на Оршич като футболист на "светците".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички