Потвърдено: Върджил ван Дайк е аут за Ливърпул за немалък период


Потвърдено: Върджил ван Дайк е аут за Ливърпул за немалък период
Снимка: Getty Images

3976 0

Защитникът на Ливърпул Върджил ван Дайк няма да бъде на терена в следващите няколко седмици заради контузия. Това бе потвърдено от мениджъра на мърсисайдци Юрген Клоп.

Нидерландският футболист получи травма на бедрото в мача срещу Брентфорд във Висшата лига и беше заменен на полувремето. Мърсисайдци загубиха двубоя с 1:3. 

"Това е силен удар. Той не усети нищо необичайно, а аз го замених, за да не рискувам. В резултат на това диагнозата се оказа доста тежка. Става дума за няколко седмици. Може би повече от месец. Дано всичко мине бързо, но ще видим. Засега не е наличен", заяви Клоп, цитиран от "Sky Sports".

"За Върджил, разбира се, е тежко, но той е изиграл невероятно количество мачове за тези години. Не можем да го използваме на терена, но той ще ни помогне извън него", допълни германският треньор.

Според журналиста Доминик Кинг на "Анфийлд" тайно се надяват 31-годишният бранител да се завърне в игра на 21 февруари, когато е първият осминафинал в Шампионска лига - срещу Реал Мадрид. При подобен сценарий Ван Дайк ще пропусне 5 мача от Висшата лига и един от ФА Къп. А ето кой е единственият недостатък на Ван Дайк според Неманя Видич. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички