ВИДЕО: Денят, в който Тиери Анри се завърна в Арсенал и накара "Емиратс" да избухне


ВИДЕО: Денят, в който Тиери Анри се завърна в Арсенал и накара "Емиратс" да избухне
Снимка: Getty Images

1899 0

Има една сентенция, която гласи, че легендите винаги успяват да намерят пътя към дома. Тя влезе в пълна сила на 6-и януари 2012 година, когато великият френски нападател Тиери Анри се завърна обратно в Арсенал.

Френската легенда напусна Северен Лондон в посока Барселона през 2007 година. В Каталуня той успя да спечели требъл под ръководството на Пеп Гуардиола, но взе важно за кариерата си решение, връщайки се обратно на "Емиратс".

Легендата се завърна в клуба, воден от Арсен Венгер, с двумесечен договор под наем, четири години и половина след като напусна в посока "Камп Ноу".

Само 3 дни по-късно (9 януари), след като парафира договора си под наем с "топчиите", Анри влезе в игра като резерва срещу Лийдс в мач от третия кръг на най-стария турнир в Европа - ФА Къп.

Рабира се, приказното му завръщане бе белязано с попадение. В 78-ата минута французинът бе изведен от свой съотборник и с много елегантен удар от малък ъгъл вкара единствения гол в мача, за да донесе минималната победа на "артилиеристите" с 1:0.

По-късно Анри се оттегли със стил от английския футбол, като успя да отбележи попадение срещу Съндърланд, с което да донесе трите точки на Арсенал във Висшата лига.

Насладете се на елегантния гол на Анри срещу Лийдс тук:

Ето коя друга легенда на Арсенал се завърна като треньор в клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички