Измъкна ли ВАР Манчестър Сити с несъществуваща дузпа? "Вълците" дивеят (ВИДЕО)


Измъкна ли ВАР Манчестър Сити с несъществуваща дузпа? "Вълците" дивеят (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1883 0

Английският гранд Манчестър Сити грабна труден успех с минималното 1:0 над Уулвърхемптън в мач от 16-ия кръг на английската Висша лига. Точен за успеха бе английският национал Рахийм Стърлинг, който вкара от дузпа в 66-ата минута.

Това бе попадение номер 100 в шампионата, но повече се наблегна върху самото отсъждане на 11-метровия наказателен удар. Породиха се много дискусии дали всъщност тя е трябвало да бъде отсъдена, както бе сторено заради игра с ръка на Жоао Моутиньо.

Португалският полузащитник и неговите съотборници имаха претенции, че топката е срещнала тялото му. Главният съдия посочи точката за изпълнение на дузпи, а след това отне известно време на ВАР да прегледа ситуацията дали това е било правилно.

Преобладаващото мнение е, че дузпата е била силно пресилена, въпреки че при по-внимателно вглеждане към повторенията се забелязва, че има лек контакт и в ръката на Моутиньо. Все пак това нямаше как да бъде тълкувано като абсолютна и категорична грешка на рефера, за да се отмени от ВАР.

Вижте кадри от ситуацията във видеото по-долу в материала и преценете за себе си дали е трябвало да бъде отсъдена дузпа.

С успеха Манчестър Сити си гарантира, че ще остане на първото място и след този кръг, тъй като събра 38 точки. Най-близо до него е Ливърпул, който е с 34 пункта, но има мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички