Инфарктна драма на „Анфийлд“! Ливърпул прекърши Нюкасъл в 98-ата минута, Исак дебютира с гол


Инфарктна драма на „Анфийлд“! Ливърпул прекърши Нюкасъл в 98-ата минута, Исак дебютира с гол
Снимка: Getty Images

6388 0

Ливърпул постигна изключително инфарктна победа срещу Нюкасъл в среща от 5-ия кръг на Висшата лига. Хората на Юрген Клоп спечелиха двубоя на "Анфийлд" с 2:1 след обрат с гол на резервата Фабио Карвальо в 8-ата минута на добавеното време.

Мърсисайдци изнесоха сравнително слаб мач за техните стандарти, но късметът им се усмихна и се докопаха до трите точки по-възможно най-драматичния начин. Така „червените“ нанесоха и първо поражение на Нюкасъл от началото на сезона.

Хората на Еди Хау играха изключително стабилно и спокойно можеха да си тръгнат поне с точка. Рекордната покупка на „свраките“ Александър Исак направи мечтан дебют, откривайки резултата в 38-ата минута със страхотен първи гол с екипа на новия си отбор. В 54-ата минута попадение на шведа бе отменено заради засада.

Ливърпул владееше топката, но отправи първия си точен удар чак след почти час игра. Роберто Фирмино изравни в 61-ата минута със 101-ия си гол с фланелката на гранда от "Анфийлд", а младата надежда Фабио Карвальо донесе пълния обрат в 8-ата минута на добавеното време. В интерес на истината съдията Андре Маринър бе дал продължение от минимум 5 минути. 

След този изстрадан успех мърсисайдци се изкачиха на 5-ото място с актив от 8 точки. Нюкасъл остана на 11-ата позиция с 6 пункта.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят на „Анфийлд“ очаква започна с натиск на домакините. В 3-ата минута Мохамед Салах се строполи в пеналта след съприкосновение с Таргет, но нямаше реакция от съдията, а и не се видя нещо нередно в ситуацията.

„Свраките“ разчитаха главно на бързи контраатаки. При една от тях рекордната покупка на гостите Александър Исак стреля, но неточно.

В 17-ата минута Фрейзър пробва шут към вратата на Алисън, но не уцели целта от дъгата на пеналта.

Гостите имаха още една добра възможност в 28-ата минута. Тогава Киърън Трипиър стреля от фаул от 25 м, ала право в ръцете на Алисон.

В 34-ата минута Ливърпул създаде най-чистото си положение от началото на мача. Фирмино изведе отлично Луис Диас в пеналта. Колумбиецът финтира вратаря Поуп, но си затвори ъгъла и би над вратата.

ГОЛ! „Свраките“ шокираха „Анфийлд“ в 38-ата минута, когато Александър Исак показа, че си заслужава парите, платени за него, откривайки резултата в дебютния си мач. Шон Лонгстаф пусна перфектен пас към шведа в пеналта, който матира Алисон с шут в горния му ляв ъгъл – 0:1.

До почивката Ливърпул пробва натиск, но стигна до изпълнение само на 3 нови корнера. Гостите устискаха преднината си.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката Нюкасъл продължи да стои организирано на терена.

В 54-ата минута Александър Исак прати топката отново в мрежата на Алисон. Попадението му обаче бе отменено заради тънка засада.

Едва след това дойде и първият точен удар за Ливърпул дело на Харви Елиът, спасен от Поуп.

ГОЛ! В 61-ата минута Роберто Фирмино изравни след пас на Салах – 1:1. Египтянинът го изведе в наказателното поле, откъдето бразилецът матира вратаря на гостите и заби 101-ия си гол с екипа на мърсисайдци.

След това Ливърпул пробва натиск, за да стигне до пълен обрат. В 79-ата минута Поуп отрази тупалка на Луис Диас. Последва нов пропуск на колумбиеца. А в 83-ата минута и Фабиньо би над вратата.

ГОЛ! В 98-ата минута Ливърпул стигна до победата след гол на Фабио Карвальо - 2:1. Домакините изпълниха корнер, след което се стигна до карамбол пред вратата на Поуп. В крайна сметка Салах прати топката с глава към португалеца, който със силен шут отблизо я прати под гредата.

 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Елиът, Диас, Салах, Фирмино

Нюкасъл: Поуп, Трипиър, Бърн, Ласелес, Таргет, Лонгстаф, Уилок, Жоелинтон, Алмирон, Фрейзър, Исак

ПРЕДИ МАЧА

Отборът на Ливърпул направи на пух и прах Борнемут в през уикенда, побеждавайки новака в английския елит с умопомрачителното 9:0. Сега обаче пред момчетата на Юрген Клоп се изправя предизвикателствово наречено Нюкасъл.

Амбициозният отбор на "свраките" също се радва на успех. В третия кръг на английския елит те направиха 3:3 с действащия шампион Манчестър Сити, а през изминалия уикенд отново взеха точка от негостоприемния "Молиню" срещу Уулвърхямптън.

Юрген Клоп продължава да не може да разчита на наказания Дарвин Нунес, както и на контузените Ибрахима Конате, Диого Жота и Наби кейта. Под въпрос за мърсисайдци са Къртис Джоунс, Тиаго Алкантара и Жоел Матип. Мениджърът на "джордитата" Еди Хау пък ще трябва да се справя без Калъм Уилсън, който лекува травма. Под въпрос са ключовите футболисти Бруно Гимараеш и Алан Сен-Максимен.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде опитният Андре Маринър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички