ПСЖ с рутинна победа, отново би в Лига 1


ПСЖ с рутинна победа, отново би в Лига 1
Снимка: Getty Images

5523 0

Френският шампион Пари Сен Жармен срази с лекота Тулуза с 3:0 като гост в мач от петия кръг на Лига 1. Точни за шампионите бяха Неймар в 37-ата минута. Килиан Мбапе удвои в 50-ата, а Хуан Бернат оформи крайния резултат в добавеното време от срещата.

Възпитаниците на Кристоф Галтие имаха пълно превъзходство по време на мача и пропуснаха още няколко отличи възможности за гол.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с доминация от ПСЖ, а във втората Мбапе се озова сам срещу Дюпе, но вратарят на домакините спаси. След това топката отиде в Лео Меси, чийто удар беше париран от отбраната на Тулуза.

Малко след това нов удар на аржентинския маестро беше спасен от Дюпе, а в 19-ата отново той имаше шанс да порази вратата на съперника, ала шутът му премина встрани.

Натискът на парижани даде резултат в 37-ата минута, когато те откриха резултата при визитата си. Меси напредна с топката и намери Неймар в наказателното поле. Бразилецът овладя топката и с удар в долния десен ъгъл преодоля вратаря за 0:1. Ситуацията беше прегледана за засада от ВАР, но такава нямаше.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50-ата гостите от столицата удвоиха актива си. Меси видя Мбапе в наказателното поле, а френският нападател стреля силно по земя, за да оплете топката в мрежата за втори път. Малко след това шут на Неймар профуча покрай лявата греда.

Четвърт час преди края пък Килиан Мбапе беше изведен сам срещу вратаря Дюпе, но не успя да се разпише, след като вратарят отрази удара му.

 

 

Стартовите състави на двата отбора:

Тулуза: Дюпе, Десле, Николаисен, Руолт, Диара, Занден, Спиерингс, Ван ден Боомен, Абуклал, Далинга, Ратао

ПСЖ: Донарума, Мукиеле, Маркиньос, Рамос, Данило, Мендеш, Верати, Витиня, Меси, Неймар, Мбапе

ПРЕДИ МАЧА

Броени часове преди началото на срещата ръководството на ПСЖ обяви официално, че е постигнало договорка с колегите си от Наполи за трансфера на полузащитника Фабиан Руис. По този начин Кристоф Галтие засили още повече средната си линия, с която ще се надява на успешна атака на Шампионска лига през тази кампания.

Същевременно Ювентус официално обяви привличането на халфа Леандро Паредес от ПСЖ. Аржентинецът идва под наем за един сезон. В договора между двата клуба има и откупна клауза, която става задължителна при определени условия.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички