Играч на Сити не издържа заради Русия - Украйна: Отправи към Путин най-немислимите пожелания


Играч на Сити не издържа заради Русия - Украйна: Отправи към Путин най-немислимите пожелания
Снимка: Getty Images

24717 0

Защитникът на английския шампион и лидер във временното класиране на Висшата лига Манчестър Сити - Олександър Зинченко, не остана безучастен по повод конфликта между Русия и Украйна. Както е известно, 25-годишният бранител е родом от Радомишл, Украйна.

Британското издание Daily Mail информира, че националът на Украйна е сложил временна снимка в личния си профил в Инстаграм ("стори"), в която се обърнал към руския президент Владимир Путин със следните думи: "Надявам се да умреш по възможно най-болезнения начин, изчадие".

Същото престижно издание от Острова информира, че впоследствие Зинченко се е оплакал, че от Инстаграм изтрили неговото "стори". Зинченко качи и снимка в личния си профил, към която публикува следния емоционален текст:

"Целият цивилизован свят е притеснен от ситуацията в моята страна. Не мога да остана настрана и да не се опитам да изкажа мнението си. На снимката - моята страна. Страната, в която съм роден и израснал. Държава, чиито цветове защитавам на международната спортна арена.

Държава, която се опитваме да прославяме и развиваме. Държава, чиито граници трябва да останат неприкосновени. Моята страна принадлежи на украинци и никой никога няма да може да я присвои. Няма да се откажем! Слава на Украйна" - гласи текста към снимката, която можете да видите по-долу в материала.

Както е известно, футболът в Украйна официално е спрян, а българин се чуди как да се махне оттам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички