Играч на Манчестър Юнайтед: Развих се много при Моуриньо


Играч на Манчестър Юнайтед: Развих се много при Моуриньо
Снимка: Getty Images/Guliver

1161 0

Нападателят на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд сподели, че трудният период, който той е имал под ръководството на Жозе Моуриньо, го е направил по-добър играч. Английският реализатор игра под ръководството на португалеца от началото на сезон 2016/17 до уволнението на Специалния през 2018-та година.

През този период Рашфорд спечели Карабао Къп и Лига Европа, но често формата му не бе добра, тъй като играеше на крилото, докато Златан Ибрахимович или Ромелу Лукаку бяха предпочитани на върха на атаката. Въпреки че не се представяше на топ ниво при Моуриньо, англичанинът смята, че този период е бил важен за неговата кариера. „Беше трудно, но когато се върнеш назад пет-шест години по-късно, си спомняш, че това са моментите, които са те направили по-силен психически. Мисля, че се развих доста като играч през тези две години под ръководството на Жозе. Имаше висоти и падения. Когато си спомня за това, се сещам, че беше труден период, но определено беше период, който ме направи по-добър играч“, заяви Рашфорд.

Въпреки че започна кариерата си на „Олд Трафорд“ като централен нападател, 22-годишният нападател смята, че е допринася повече за отбора от левия фланг на атаката. А ето с кой бивш футболист на тима мечтае да играе Рашфорд.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички