Ван Перси разказва по какъв "безскрупулен начин" Ван Гаал му е казал, че не е нужен на Юнайтед


Ван Перси разказва по какъв "безскрупулен начин" Ван Гаал му е казал, че не е нужен на Юнайтед
Снимка: Getty Images/Guliver

2225 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Арсенал - Робин ван Перси, разкри любопитен момент от края на кариерата си на "Олд Трафорд". Нидерландецът разказва за "бруталния начин", по който тогавашният треньор на "червените дяволи" (и сънародник на Ван Перси) - Луис ван Гаал, му е съобщил, че няма да разчита на него.

"Имах този разговор с Ван Гаал и той ми каза: "Добре, Робин, нашите пътища се разделят. Аз съм треньорът, ти си играч - трябва да си вървиш, времето ти свърши". Аз му казах, че все още имам договор, а той ми отвърне - "Не ми пука". Безскрупулен до самия край. Знаех, че ще се случи нещо, но не очаквах да е толкова брутално. Много неща ти минават през главата, когато ти кажат подобни думи" - започна Ван Перси.

"Аз все още имах договор, моето семейство бе щастливо в Англия - това бе 11-ата ми година в страната. Моите деца ходят на училище, имат си приятели. И за няколко секунди - всякакви такива неща ми минаха през главата. Как се реагира? Отвърнах му: "Ще видим какво ще се случи. Това е твоето мнение". След това станах, стиснах му ръката и излязох" - продължи той.

"Като се прибирах продължавах да си мисля как се реагира на подобни думи. Това е безскрупулно и директно. Реагирах хладнокръвно. След това обаче започна предсезонната подготовка - не ми позволяваха да играя при 11 срещу 11. Даваха ми топка и ми казваха да се оправям и да си върша нещата" - каза още Ван Перси. 

Междувременно, стана ясно, че Манчестър Юнайтед ще "реже" от трансферния бюджет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички