Хванаха Юрген Клоп да казва лъжа за Манчестър Сити


Хванаха Юрген Клоп да казва лъжа за Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

9282 0

На Острова се съсредоточиха върху част от изказване на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп. То касае шампиона в последните три сезона от английската Висша лига Манчестър Сити, като медиите доказаха, че думите му не са истина.

Става въпрос за това, че германският специалист посочи в интервю за TNT Sports, че обикновено по това време от годината "гражданите" на Пеп Гуардиола са лидери с 15 точки преднина. Той допълни, че този път е различно и е по-оспорвано.

Кой е лидер по това време от годината във Висшата лига на Англия?

Колегите от Острова веднага направиха справка с тези му думи и се оказва, че в никой случай от последните години това не е било факт. Манчестър Сити или не е бил лидер, или е имал минимална преднина пред втория в подреждането.

През сезон 2019/20, когато Ливърпул става шампион, Сити е на 11 точки от върха по това време от годината. През следващата кампания "гражданите" са с шест точки пасив от лидера, който отново е Ливърпул. Все пак следва обрат за титлата.

През сезон 2021/22 Пеп Гуардиола и компания в действителност са първи след 15 изиграни мача, но тогава имат аванс от само една точка пред мърсисайдци. А преди година те имаха преднина отново от само една точка, но пред Арсенал.

Освен това Юрген Клоп призна, че няма план как да се справи без голямата звезда на Ливърпул, но има конкретна надежда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички