Ливърпул може да се сдобие със следващото голямо нидерландско чудо, и то без да плаща цент


Ливърпул може да се сдобие със следващото голямо нидерландско чудо, и то без да плаща цент
Снимка: Getty Images

17444 0

Ливърпул може да се възползва от възможността да грабне 18-годишния нидерландски талант Киано Силва от отбора на Бенфика, при това, без да плаща и цент за услугите му на португалския гранд.

Според "Football Insider", "червените" са започнали разговори за привличането на Силва, който е напът да стане свободен агент. Младокът има само шест месеца до края на текущия си договор и може да бъде на разположение евтино, ако успее да се договори с Ливърпул за контракт от следващия сезон.

Силва обикновено действа на дясното крило и може да се превърне в потенциален наследник на Мохамед Салах. Въпреки това, ако Ливърпул го привлече, той ще се сблъска с много конкуренция в лицето на Диого Жота, Коди Гакпо, Дарвин Нунес и Луис Диас.

Юношеската кариера на Силва започва в Шиедам и той се премества в юношеския отбор на Фейенорд. След това той се присъединява към младежкия отбор на Спарта Ротердам през 2017 година, като прекара четири години там, преди да премине в академията на Бенфика през 2021 година. Роденият през 2005-а година талант също е бил на терена пет пъти за младежкия състав на Нидерландия, но все още не е отбелязал гол или асистенция за 159 минути игра.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Има ли Ливърпул интерес да спре Реал Мадрид за Килиан Мбапе?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички