Манчестър Сити отказа отчайващ Челси и продължава да диша във врата на Арсенал (ВИДЕО)


Манчестър Сити отказа отчайващ Челси и продължава да диша във врата на Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6654 0

Манчестър Сити успя да победи Челси като гост на "Стамфорд Бридж" с минималното 1:0 в мач от 19-ия кръг на английската Висша лига.

Срещата в Западен Лондон започна доста равностойно. До 22-ата минута на Греъм Потър му се наложи да извърши две принудителни смени, след като Рахийм Стърлинг и Кристиан Пулишич получиха травми.

В развоя на събитията двата тима си размениха и по една греда, а единственото попадение падна в 63-ата минута и бе изработен от резервите Джак Грийлиш и Хаким Зиеш, като вторият успя да наниже вратата на Кепа.

По този начин Сити вече е с 39 пункта и намаля разликата с първия в таблицата Арсенал (44) до 5 точки. Челси пък продължава да е на десетата позиция с актив от 25 точки.

Двата английски гранда ще премерят сили още веднъж в неделя (8 януари) в мач от ФА Къп, но този път на "Етихад".

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в петата минута се стигна до промяна в състава на Греъм Потър. Рахийм Стърлинг получи травма, след която трудно се изправи. Британският наставник на "сините" реагира веднага, вкарвайки Пиер-Емерик Обамеянг на мястото на своето крило. Срещата започна спокойно, като и двата тима разиграваха и се надлъгваха в първите минути. В 8' Марк Кукурея се опита да изненада Едерсон от сериозна дистанция, но ударът му мина встрани.

Греъм Потър бе принуден да направи втора наложителна смяна. Кристиан Пулишич също получи травма и трябваше да бъде заменен от младока Карни Чуквуемека в 22-ата минута. Само 2 минути по-късно Чуквуемека получи шанс да се разпише, но неговият удар бе блокиран от защитник на "гражданите". При добавката Хаким Зиеш можеше да вкара, но Едерсон отрази удара му.

В 38-ата минута Ерлинг Холанд бе изведен по чудесен начин от Илкай Гюндоган. Норвежецът се озова очи в очи с Кепа Арисабалага, но не успя да го преодолее, стреляйки над напречната греда. В 44' резервата Чуквуемека направи чудесен пробив и стреля по земя, ударът бе много прецизен, но срещна страничния стълб на Едерсон. В последните няколко минути на първата част Сити обгради наказателното поле на лондончани, но не създаде нищо по-опасно.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по чудесен начин за "небесносините". В 50-ата минута Кевин Де Бройне прати чудесна топка в наказателното поле на Челси, а там Нейтън Аке нацели страничния стълб след удар с глава. 6 минути по-късно Челси отговори с положение. Лондончани организираха добра атака, която завърши с мощен удар на Тиаго Силва, който препарира Едерсон, но мина на сантиметри от страничния стълб. Следващата по-сериозна атака на Сити завърши с удар на Кевин Де Бройне, но той бе неточен.

В 64-ата минута резултатът бе открит. Джак Грийлиш бе изведен на фланга от Де Бройне и с едно докосване прати топката към Рияд Марез, който нямаше как да пропусне от непосредствена близост. По този начин две от резервите на Гуардиола изработиха попадението - 1:0 за Сити. 9 минути по-късно Де Бройне намери Ерлинг Холанд в наказателното поле, но норвежецът не успя да засече кълбото в опразнената врата на "сините".

До края на срещата Челси се "хвърли" в предни позиции да търси изравнителния гол, но защитата на Сити стоеше по чудесен начин на терена и не позволи да бъде преодоляна. В добавеното време младокът Люис Хол, който се появи от пейката на домакините, бе изведен срещу Едерсон, но ударът му мина над вратата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Челси: Кепа, Аспиликуета, Силва, Кулибали, Кукурея, Закария, Ковачич, Пулишич, Зиеш, Стърлинг, Хаверц

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Стоунс, Аке, Кансело, Родри, Де Бройне, Гюндоган, Силва, Фоудън, Холанд

ПРЕДИ МАЧА

Челси и Манчестър Сити ще се срещнат на два пъти в рамките на три дни. Преди обаче "сините" да потеглят за "Етихад" на осми на януари в мач за ФА Къп, те приемат "гражданите" у дома на "Стамфорд Бридж" днес (5 януари).

Последната среща между двата тима бе на 9-ти ноември в мач от Карабао Къп. Тогава Сити надделя у дома с 2:0 с попадения на Хулиан Алварес и Рияд Марез. В последните 5 сблъсъка Сити е побеждавал лондончани три пъти, а "сините" са надделявали два пъти над настоящия шампион на Англия.

Греъм Потър, както и Пеп Гуардиола имат проблеми с контузени играчи. За домакините със сигурност няма да играят Рийс Джеймс и Н'Голо Канте. За "небесносините" пък Рийс Джеймс продължава да лекува травма в бедрото. Под въпрос днес са Бен Чилуел и Рубен-Лофтъс Чийк за Челси, а Хулиан Алварес и Аймерик Лапорт може да пропуснат за Сити.

Главен арбитър на зрелището ще бъде Пол Тиърни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички