Челси потрепери, но успя да победи Лестър с човек по-малко на терена


Челси потрепери, но успя да победи Лестър с човек по-малко на терена
Снимка: Getty Images

3844 0

Английският гранд Челси успя да победи Лестър в мач от четвъртия кръг на Висшата лига. Момчетата на Томас Тухел надделяха с 2:1, осигурявайки си важни три точки.

Първата част започна по страхотен начин за "сините", които диктуваха темпото на игра на "Стамфорд Бридж". В 28-ата минута обаче нещата се промениха, след като Конър Галахър получи втори жълт картон и бе изгонен, оставяйки домакините с 10 души. Лестър показа характер и създаде няколко положения, но до гол не се стигна.

След почивката Челси излезе преобразен и успя да открие резултата с много красив гол на Рахийм Стърлинг, който успя да прехвърли Джеймс Уорд в 47'. Английският национал се разписа отново, удвоявайки преднината на своите в 63-ата минута. Отговорът на Лестър не закъсня и три минути по-късно Харви Барнс намали на 2:1. В заключителните минути пък Джейми Варди и Айозе Перес пропуснаха чисти положения, като вторият уцели напречната греда.

Следващата седмица Челси приема Саутхямптън, а Лестър ще бъде домакин на Манчестър Юнайтед на "Кинг Пауър".

РАЗВОЙ НА СРЕЩАТА

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът на "Стамфорд Бридж" започна доста агресивно от страна на Челси. "Сините" се опитваха всячески да преминат през защитата на Лестър, която обаче удържа атаките на лондончани. В 6-ата минута Рубен Лофтъс-Чийк получи фантастично подаване от фланга и му оставаше само да добави топката във вратата на Уорд, но стражът на гостите успя да я запази суха. В 12-ата минута Лофтъс-Чийк бе повален в наказателното поле на "лисиците" и бе отсъдена дузпа. ВАР обаче се намеси и отмени 11-метровия наказателен удар заради засада на Кай Хаверц по време на атаката на Челси.

В следващите минути като че ли темпото на игра се поуспокои. Домакините владееха топката повече и спечелиха битката за центъра на терена. Лестър обаче продължи да се защитава ефективно, като не позволяваше на "сините" да навлязат в последната третина на терена. В 28-ата минута Челси остана с 10 души на терена, след като Конър Галахър си изкара втори жълт картон само в рамките на 6 минути.

В 35' Лестър вкара топката във вратата на Челси. Голът обаче бе моментално отменен, след нарушение на Харви Барнс срещу стража на лондончани Едуард Менди, който от своя страна също не излезе убедително и изкара сериозен късмет. След добре развила се атака на домакините в 43' Рийс Джеймс нанесе туповен удар към вратата на Уорд, но за съжаление на "сините" фенове топката срещна гредата. Минута по-късно пък Лестър отговори с положение на Джейми Варди, който се озова лице в лице с Менди, но не уцели очертанията на рамката. В самия край на първото полувреме Тимоти Кастан изпусна страхотно положение, с което можеше да изведе гостите напред.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

Домакините започнаха по страхотен начин втората част. Рахийм Стърлинг хвана Уорд в крачка и вкара изключително красиво попадение в 47-ата минута, с което даде преднина на "сините". 1:0 за Челси. В 51-ата минута Стърлинг можеше да удвои преднината на своя отбор, след като бе изведен по страхотен начин от Марк Кукурея, но ударът му срещна страничния стълб.

В крайна сметка, Стърлинг се реваншира за пропуска си по-рано и успя да забоде втори гол във вратата на Лестър. Нападателят на "сините" получи страхотен пас от Рийс Джеймс и от малкото наказателно поле добави топката в мрежата. 2:0 за Челси. В 66' Лестър отвърна на удара с удар. Харви Барнс и Джейми Варди направиха страхотна комбинация пред наказателното поле на "сините", първия бе изведен срещу Менди и не сбърка, намалявайки на 2:1. В 72' Ихеаначо получи страхотна възможност да изравни резултата, но ударът му към вратата на Челси не бе никак добър.

В заключителните десетина минути от мача Лестър продължи да търси изравнителния гол. Първо Джейми Варди мина през Менди, но не уцели вратата на Челси, след това в 87' пък Айозе Перес нацели напречната греда след силен удар от наказателното поле на домакините. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Челси: Менди, Джеймс, Силва, Чалоба, Кукурея, Галахър, Жоржиньо, Лофтъс-Чийк, Маунт, Стърлинг, Хаверц

Лестър: Уорд, Кастан, Еванс, Амартей, Джъстин, Дрюзбъри-Хол, Прат, Сумаре, Тилеманс, Барнс, Варди

ПРЕДИ МАЧА

След победа, равенство и загуба в първите си три мача Челси отново поглежда с надежда за успех във Висшата лига, а опонентът изглежда удобен - Лестър. "Лисиците" стартираха кошмарно новия сезон, като взеха само една точка от три мача.

Двубоят между двата тима идва в контекста на трансферната сага около Уесли Фофана, който все пак изглежда, че ще премине в Челси. Той ще се превърне в най-скъпия защитник в историята на футбола - ето какви пари ще плати Челси за Фофана.

Томас Тухел изтърпява наказание и няма да бъде покрай тъчлинията в днешния двубой, а Нголо Канте ще отсъства поне четири седмици от терените и няма да вземе участие в мача. Калиду Кулибали е наказан и също пропуска двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички