Хеттрик и уникално воле: Денят, в който Робин Ван Перси осигури 20-ата за Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)


Хеттрик и уникално воле: Денят, в който Робин Ван Перси осигури 20-ата за Манчестър Юнайтед (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

1651 0

Манчестър Юнайтед и Ливърпул са единствените два отбора на Острова, които са триумфирали 20 пъти в елитното първенство на Англия. Първи до тази цифра обаче стигнаха "червените дяволи" през сезон 2012/13, благодарение на 26-те попадения на нидерландския нападател Робин Ван Перси, познат още като "летящия холандец".

Представяне като за финал

Манчестър Юнайтед прие Астън Вила точно на тази дата (22.04) преди 10 години (2013 г.) - 4 кръга преди края на сезона, на своя "Олд Трафорд", нуждаейки се от 3 точки, за да си осигури титлата във Висшата лига. "Червените дяволи" не разочароваха своите почитатели и за 33 минути игра успяха да реализират 3 попадения, с които да сложат точка на спора.

Под светлината на прожекторите, разбира се, бе Робин Ван Перси, който бе закупен в началото на сезона с една единствена цел - да осигури 20-ата титла на Юнайтед в последния сезон на сър Алекс Фъргюсън начело. "Летящия холандец" се отчете с хеттрик, а второто му попадение завинаги ще се помни от почитателите на Висшата лига. Нидерландецът се превърна в адресат на страхотен пас на Уейн Рууни и от близо 18-19 метра реализира с първото си докосване уникално воле, което по-късно бе претендент за гол на сезона.

През кампанията 2012/13 Ван Перси реализира цели 26 попадения, като си осигури за втора поредна година голмайсторкия приз. Нидерландецът се озова на "Олд Трафорд" от Арсенал за сума от 20 милиона паунда и изпълни своята голяма цел - да стане шампион на Англия.

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ: Димитър Бербатов даде безценен съвет на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички