"Here we go": Ливърпул си осигури световния шампион Алексис Мак Алистър до лятото на 2028-а година!


"Here we go": Ливърпул си осигури световния шампион Алексис Мак Алистър до лятото на 2028-а година!
Снимка: Getty Images

11187 0

Известният спортен журналист Фабрицио Романо написа в профила си в социалната мрежа "Twitter", че Ливърпул си е осигурил услугите на световния шампион с Аржентина Алексис Мак Алистър!

Романо използва марковата си реплика "Here we go", което означава, че новината е сигурна на 99.9% и остава единствено да бъде потвърдена официално и от самия клуб...

Италианецът обяснява, че между ръководството на мърсисайдци и футболиста е постигната пълна договорка, а в следващите между 24 и 48 часа той ще премине задължителните медицински прегледи.

Договорът му ще бъде в сила до 30 юни 2028-а година, а Ливърпул ще плати на досегашния му отбор - Брайтън, сума, която е значително по-малко от 60 милиона паунда - колкото се предполагаше, че е освобождаващата клауза в контракта му с "чайките".

Името на 24-годишния Алексис Мак Алистър нашумя най-вече покрай Мондиал 2022, когато бе основна фигура в състава на Лионел Скалони и изигра 6 мача за Аржентина, в които се отчете с 1 гол и 1 асистенция.

Той играе като централен полузащитник, но може да действа и като атакуващ, и като дефанзивен такъв. Роден е на 24 декември 1998-а година и е висок 174 сантиметра. Юноша е на Архентинос Хуниорс, за който има 83 мача с 12 гола и 9 асистенции. Освен за Брайтън (112 двубоя, 20 попадения и 9 голови паса), има и точно 20 срещи за аржентинския гранд Бока Хуниорс (2 гола и 4 асистенции).

*Четете последните новини от световния и европейски футбол в SPORTLIVE.BG!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички