Конте призова Кейн и Сон да изстрелят Тотнъм към Шампионска лига


Конте призова Кейн и Сон да изстрелят Тотнъм към Шампионска лига
Снимка: Getty Images

1299 0

Мениджърът на Тотнъм Антонио Конте призова Хари Кейн, Хюн Мин Сон и Юго Лорис да помогнат на тима да се класира за групите на Шампионска лига през следващия сезон.

„Шпорите“ са аутсайдери в битката за място в топ 4 на Висшата лига след съботното поражение от Манчестър Юнайтед, което ги остави на шест точки от четвъртия Арсенал, който е и с мач по-малко.

Съставът на Конте вероятно ще има нужда от това да спечели всичките си оставащи мачове до края на сезона, за да се завърне в най-престижния европейски клубен турнир и италианецът знае, че се нуждае от силни изяви на най-добрите си играчи.

„Ако искаш да имаш надежда да се бориш до края за този тип цел, това е моментът, в който трябва да изискам максимума от големите играчи. Към Хари, Юго и Сони. Тези футболисти трябва да поведат ситуацията, за да ни задържат там до края. В момента опитът е много важен."

"Не разполагаме с много опит в този тим и е правилно да се обърнеш към играчите с опит и голям талант да дадат всичко. Мисля, че те дават всичко, но 100% не е достатъчно. Трябва да искаме за 120, 130%, за да имаме такъв тип цел“, започна той преди гостуването на Брайтън в отложен мач от Висшата лига.

Манчестър Юнайтед, Уест Хем и Уулвърхемптън също се борят за четворката зад лидерите Манчестър Сити, Ливърпул и Челси. „В Англия не е лесно, не е просто. Когато започнеш сезона, нормално мислиш, че четири топ клуба в края, тези четири въпросни тима ще играят в Шампионска лига: Юнайтед, Сити, Челси, Ливърпул."

"Но миналият сезон Ливърпул изпита затруднения, за да стигне до мястото си в ШЛ. Този сезон това се случва на Юнайтед. Първенството е много трудно“, завърши Конте.

В същото време Хари Кейн намекна с кой клуб е свързано бъдещето му (подробности четете в линка).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички