Хари Кейн отново спаси Тотнъм в лондонско дерби


Хари Кейн отново спаси Тотнъм в лондонско дерби
Снимка: Getty Images/Guliver

1115 0

Тотнъм допусна грешна стъпка в битката за място в първата четворка на английската Висша лига, след като днес "шпорите" едвам измъкнаха точка и завършиха наравно 2:2 с гостуващия Уест Хям в лондонски сблъсък 26-ия кръг на първенството.

До 96' Тотнъм губеше на собствения "Уайт Харт Лейн" и вървеше към поражение, преди новият голям герой на тима Хари Кейн да измъкне своите с изравнително попадение в последните секунди. Това бе и неговият 21-и гол за сезона.

Така воденият от Маурисио Почетино състав пропусна да се изравни с петия Саутхямптън и да се доближи на само точка от четвъртия Манчестър Юнайтед, оставайки на шеста позиция във временното класиране и на три пункта зад Топ 4 и зона "Шампионска лига".

Уест Хям пък не успя да запише първа победа от три мача насам, като "чуковете" събраха 39 точки и се доближиха на три зад седмия Ливърпул. Мърсисайдци обаче са с мач по-малко.

След час и две минути игра Уест Хям вече имаше преднина от два чисти гола, след като в 22' Шейку Куяте откри за гостите. Сенегалецът засече с глава центриране на Кресуел и матира Юго Лорис за 0:1.

В 62' ситуацията на домакините се утежни значително, защото "чуковете" вкараха и втори гол. Диафра Сако изкочи от втора позиция и засече добро центриране на Марк Нобъл, бележейки за 0:2 в полза на Уест Хям.

Девет минути преди края Тотнъм върна един гол чрез Дани Роуз, който засече изчистена топка от отбраната на Уест Хям, като до края "шпорите" се хвърлиха в атаки да преследват и изравняването. До такова все пак се стигна в последната минута на добавеното време, когато Тотнъм получи правото да изпълни дузпа. Адриан успя да спаси изстрела на Хари Кейн от бялата точка, но при добавката таранът не сбърка и донесе точка на своя тим за крайното 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички