Хамес Родригес - играчът, който на 30 години тепърва има какво да доказва


Хамес Родригес - играчът, който на 30 години тепърва има какво да доказва
Снимка: Gulliver/GettyImages

2251 0

Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Мохамед Салах, Роберт Левандовски и Карим Бензема са сред най-добрите играчи в света, като всеки един от тях е изиграл между 80 и 90 мача през последните две години!

Хамес Родригес, от своя страна, е взел участие в само 39 мача през последните два сезона. Качествата му са безспорни, но честите контузии, които получава му пречат да разгърне пълния си потенциал. До известна степен може да се каже, че над колумбиеца тегне проклятие...

По време на престоя му в Реал Мадрид имаше и друг фактор, освен контузиите - конфронтациите със Зинедин Зидан доведоха до това Хамес да запише само 14 мача в последния си сезон на "Бернабеу".

Старши треньорът на Евертън Карло Анчелоти го спаси от мъките и го взе във Висшата лига, където той пристигна като голяма звезда. Кариерата му на Острова започна зрелищно и той вкарваше голове и раздаваше асистенции, но... контузиите се завърнаха отново.

През този сезон Хамес Родригес успя да вземе участие в само 25 от 43-те мача на "карамелите". Сега, когато наближава неговият 30-и рожден ден, колумбиецът ще трябва да докаже, че може да промени образа си на чуплив играч и да демонстрира постоянството, което ще го изстреля отново сред най-добрите футболисти в света!

Междувременно днес стана ясно, че клубовете в Англия са подписали телевизионен договор за космическа сума! Подробности ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички