След три гола на Холанд и бой над Уулвърхямптън - Манчестър Сити продължава да диша във врата на Арсенал (ВИДЕО)


След три гола на Холанд и бой над Уулвърхямптън - Манчестър Сити продължава да диша във врата на Арсенал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4886 0

Манчестър Сити победи Уулвърхямптън в мач от 21-ия кръг на английската Висша лига на своя "Етихад". Срещата завърши при резултат 3:0! Трите попадения бяха дело на Ерлинг Холанд, който записа хеттрик номер 4 през сезона в елита на Англия.

Първото попадение падна пет минути преди почивката. Кевин Де Бройне намери Холанд с чудесно центриране, а той не сбърка от близка дистанция с глава. Втория гол Холанд отбеляза от дузпа в 49', след като Рубен Невеш фаулира Илкай Гюндоган в наказателното поле.

Хеттрикът на норвежеца дойде след грешка на Жозе Са, като деветката на Сити просто трябваше да добави топката в опразнената врата.

След победата днес "гражданите" продължават да са втори с 45 точки, "вълците" пък запазват своята 17-та позиция с актив от 17 пункта.

В петък (27 януари) Сити приема Арсенал в мач от четвъртия рунд на ФА Къп. На 4 февруари (събота) пък Уулвърхямптън ще бъде домакин на Ливърпул във Висшата лига.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на срещата, преди Сити да изпълни корнер, "гражданите" имаха претенции за дузпа, след като Джон Стоунс бе спънат на два пъти в наказателното поле, но Дейвид Куут остана безмълвен, което предизвика гнева на играчите в небесносиньо. Малко по-късно арбитърът се развихри и показа три жълти картона за 5 минути и трите бяха за "вълците" - Макс Килман, Марио Лемина и наставника Хулиен Лопетеги.

Около 15-ата минута стана ясно, че Сити е владял топката в 92% от играното време. В 19-ата минута пък Ерлинг Холанд нанесе силен удар по земя от наказателното поле, който бе отразен от Жозе Са. Натискът на Сити продължи и десет минути по-късно, първо, удар на Джак Грийлиш извън наказателното поле бе спасен от Са, а след това Илкай Гюндоган не успя да намери топката с глава и я прати в аут.

Пет минути преди края на първата част познатата комбинация Де Бройне - Холанд донесе успех на домакините. Норвежката голова машина вкара гол номер 23, след като белгиецът сложи топката на главата му с центриране, а деветката не сбърка - 1:0 за Сити. В добавеното време Джак Грийлиш направи добър пробив по фланга и го завърши с удар, който обаче бе отразен отново от Жозе Са.

Video edited on Kapwing

Дуото Де Бройне - Холанд продължава да пише история

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна страхотно за Сити. В 49-ата минута Рубен Невеш препъна Илкай Гюндоган в наказателното поле, а Дейвид Куут веднага отсъди дузпа. Зад бялата точка застана Холанд и бе безпогрешен, нанизвайки втория си гол днес - 2:0 за Сити. Минута по-късно можеше да се стигне и до трети гол за "гражданите", но Рияд Марез пропусна да отбележи с глава. До такъв обаче се стигна в 54-ата минута. Ужасен пас на Жозе Са прати топката в краката на Рияд Марез, той веднага намери Холанд в наказателното поле, който оформи своя хеттрик на празна врата - 3:0 за Сити.

Video edited on Kapwing

Video edited on Kapwing

След 60 минути игра Пеп Гуардиола реши да смени автора на трите гола и да даде шанс на Хулиан Алварес за изява. В 67' Рияд Марез получи чудесна топка от Де Бройне и с много елегантен удар я прати във вратата на Са, попадението обаче бе отменено поради засада на алжиреца.

В самия край на мача Илкай Гюндоган направи фрапантен пропуск на празна врата, след като не уцели очертанията. Уулвс се хвърли в предни позиции да търси почетно попадение, но не стигна до него.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Уулвърхямптън: Са, Семедо, Колинс, Килман, Буено, Лемина, Невеш, Нунеш, Траоре, Хименес, Хуонг

Манчестър Сити: Едерсон, Люис, Стоунс, Аканджи, Лапорт, Родри, Де Бройне, Гюндоган, Марез, Грийлиш, Холанд

ПРЕДИ МАЧА

Вторият в класирането Манчестър Сити продължава да преследва лидера в таблицата Арсенал. Момчетата на Пеп Гуардиола изостават с 5 точки пред "топчиите", но имат и мач повече в своя актив.

"Вълците" се борят за оцеляването си на 17-ата позиция, но се върнаха на победния път, след като успяха да победят Уест Хям с минималното 1:0 преди седмица. Мнозина вярват, че те ще са лесна задача за "гражданите", но възпитаниците на Хулиен Лопетеги не трябва да бъдат подценявани.

Очаква се Гуардиола да излезе с най-добрия наличен състав, тъй като няма информация да има футболисти на Сити, които да са под въпрос. За Лопетеги обаче нещата не са толкова розови. Той няма да може да разчита на Чикиньо, Саша Калайджич, Педро Нето и Бубакар Траоре, които се възстановяват от травми.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде Дейвид Куут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички