Гуардиола: В Англия феновете те подкрепят и при загуби, в другите държави те освиркват


Гуардиола: В Англия феновете те подкрепят и при загуби, в другите държави те освиркват
Снимка: Getty Images/Guliver

2255 0

Пеп Гуардиола вярва, че Манчестър Сити е „идеалното място за работа“ и увери клубното ръководство на „гражданите“, че ще остане начело на тима за поне още два сезона. Испанският специалист изведе Сити до две последователни шампионски титли на Висшата лига, като завоюва и ФА Къп и Карабао Къп през изминалата кампания за безпрецедентен в историята на английския футбол домашен требъл.

Гуардиола има договор до юни 2021, след като подписа удължен контракт за два сезона през изминалото лято и възнамерява да довърши споразумението. „Няма по-добро място в света, където да играеш и да вършиш своята работа като мениджър от Англия“, започна Гуардиола за официалния сайт на Сити.

„Мога да го сравня с Испания и Англия. Не съм бил в други страни, но те биха били много подобни. Ако отида в Италия, ще бъде подобно на картината в Испания. На други места те освиркват, ако не печелиш, но тук винаги усещаш подкрепата. Сякаш съм със синя тениска и съм един от привържениците. Спомням си колко ми беше трудно в първия сезон тук. Загубихме от Монако в Шампионската лига и не се представяхме добре във Висшата лига, феновете продължиха да ни подкрепят. Важното бе, че клубът следваше нашата идея за развитие“.

„Нормалното е - когато печелиш, всичко е перфектно, когато губиш, това не е добре. Но тук това не е така и затова избрах да пристигна на „Етихад“. Аз не спечелих титлата в дебютния си сезон, но клубът не спря да вярва в мен – никога няма да го забравя. Тук се работи спокойно и е идеалното място. Не знам как е в останалите клубове в Англия, но тук се чувствам така. Това е и причината да реша да остана начело на клуба в следващите две години“, добави още испанецът.

Гуардиола донесе пет трофея на клуба в първите си три сезона начело, но все още не е достигал до полуфиналите в Шампионска лига. Сити бе елиминиран от Тотнъм в четвъртфиналите през изминалата кампания и от Ливърпул на същата фаза през 2018. Монако пък отстрани „гражданите“ на осминафиналите през 2017. Гуардиола е оптимист, че тимът ще достигне до заключителния етап на надпреварата в следващите два сезона.

„Футболът винаги ти дава възможност. Хората казват, че не може да си велик, ако не си спечелил Висшата лига, сега Шампионската лига. Окей, приемам предизвикателството. Ако това не се случи следващия сезон, ще бъде следващия сезон, и ако не стане следващия сезон, ще стане следващия сезон. С мен, без мен, с този отбор, без този отбор, за нас е важно да се борим за това и може би, един ден ще се случи. Ако не стане, ние сме нямали късмет и сме опитали. Важно е да си там и да го направиш“, завърши испанският специалист.

Междувременно стана ясно, че ръководството на Манчестър Сити ще заведе дело срещу УЕФА, за да защити участието си в Шампионска лига (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички