Гуардиола: Щастлив съм, че Валверде остава треньор на Барселона


Гуардиола: Щастлив съм, че Валверде остава треньор на Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2116 0

Бившият треньор на Барселона Хосеп Гуардиола е щастлив от решението на клуба да задържи на поста настоящия наставник Ернесто Валверде. Според мениджъра на Манчестър Сити колегата му е отличен треньор.

"Без да се отчита нашето приятелство, мога да кажа, че Ернесто е страхотен треньор. Той свърши много добра работа. Да, претърпя неуспех в Шампионска лига, но това се е случвало с всички нас. Сега Валверде е начело на отбор, който два пъти подред стана шампион на Испания и играе отличен футбол. Щастлив съм, че той ще остане. Барселона ще продължи да се придържа към неговия стил", обяви Гуардиола, цитиран от Marca.

Валверде оглави Барселона през лятото на 2017 г. През изминалата кампания отборът стана шампион на Испания, но отстъпи пред Валенсия във финала на Купата на Испания и отпадна в полуфиналите на Шампионска лига. Тогава срещу Ливърпул Барселона победи с 3:0 в първата среща, а в реванша падна с 0:4. Преди да застане на кормилото на Барса, Валверде води тима на Атлетик Билбао (2013–2017). Как и капитанът Лео Меси защити треньора си вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички