Хосеп Гуардиола захапа Арсенал: Не ги уважавам извън терена


Хосеп Гуардиола захапа Арсенал: Не ги уважавам извън терена
Снимка: Getty Images/Gulliver

1609 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола захапа Арсенал. Той каза, че уважава тима на Микел Артета за всичко, което правят на терена, но не и извън него. Припомняме, че "артилеристие" спряха "гражданите" на полуфиналите за ФА Къп.

"Опонентите ни винаги заслужават уважение за постигнатото. По отношение на Арсенал изпитва огромно уважение към представянето им на терена, но не особено много извън него. Поздравявам ги и им пожелавам успех на финала", каза Пеп, цитиран от BBC.

Гуардиола не уточнява тези свои думи, но според медиите в Англия причината е, че Арсенал бе част от отборите, които писаха до КАС, искайки наказание за Сити в Европа. Имаше дори информация, че именно лондончани са били движещата сила зад това писмо.

След решението на КАС клубът беше разкритикуван последователно от наставниците на Ливърпул и Тотнъм Юрген Клоп и Жозе Моуриньо. Освен писмото до КАС, Гуардиола не е останал щастлив и от начина, по който Арсенал потърсил тогавашния помощник треньор на испанеца – Микел Артета, по отношение вакантния тогава пост на „Емиратс“. А какво заяви Гуардиола относно отпадането на Сити от Арсенал - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички