Der Spiegel: Сити лъжесвидетелства при жалбата си пред Спортния арбитражен съд


Der Spiegel: Сити лъжесвидетелства при жалбата си пред Спортния арбитражен съд
Снимка: Getty Images/Guliver

1364 0

Германското издание Der Spiegel твърди, че от Манчестър Сити са дали лъжовни показания пред Спортния арбитражен съд в Лозана, който разгледа жалбата на английския клуб срещу наказанието на УЕФА. Европейската футболна централа бе постановила "гражданите" да бъдат изхвърлени от евротурнирите за срок от 2 години заради нарушение правилата за финансов феърплей. Както е известно, Арбитражният съд отмени наказанието на УЕФА и дори намали глобата на "гражданите" от 30 на 10 милиона евро.

"Der Spiegel" твърди, че притежава доказателства, че директорът на Сити Саймън Пиърс е лъжесвидетелствал пред съда, твърдейки, че не се е занимавал с преводи на пари от спонсорски контракти. Изданието подкрепя това твърдение с коренспонденция между Пиърс и Питър Баумгартнер, търговски директор на "Etihad Airways" - основният спонсор на Манчестър Сити.

От клуба вече пуснаха заявление по повод тези обвинения, като определиха действията на изданието като "циничен опит да се оспори публично дело, което е внимателно разгледано от съда". А кой именит треньор от Висшата лига критикува Сити заради отмяната на наказанието им вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички