Гуардиола: Суперлигата може да убие местните първенства


Гуардиола: Суперлигата може да убие местните първенства
Снимка: Getty Images/Gulliver

793 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира набиращата сила идея за създаването на Европейска Суперлига, в която мнозина виждат заместител на Шампионска лига. Според Гуардиола подобен шампионат "може да убие" местните първенства.

"Имам чувството, че не можем да загубим местните лиги, още повече пък ФА Къп, Купа на Лигата. Това, което трябва да направим, е всяка една лига в Европа да е по-силна от това, което е, по-малко отбори, по-добри първенства, по-добра Първа Лига, по-добра Втора Лига, по-добра Висша лига с по-малко отбори във всеки турнир", каза Гуардиола.

"Качеството трябва да е над количеството. За да направите Супер Висша лига, трябва да намалите отборите, но не можем да убием по-ниските дивизии или самата Висша лига“, заяви още испанският специалист. По-рано от The Times публикуваха плана за Суперлигата, като Сити се води сред един от членовете-основатели - ето подробности.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички