Гуардиола след триумфа във ФА Къп: Вече можем да говорим за требъл


Гуардиола след триумфа във ФА Къп: Вече можем да говорим за требъл
Снимка: Getty Images

2078 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола най-после си отпусна душата и призна, че вече е готов да говори за златен требъл през сезона. Воденият от него тим по-рано стана шампион на Англия, а преди часове спечели и ФА Къп, надвивайки с 2:1 над Манчестър Юнайтед във финала.

На 10 юни "гражданите" играят финал в Шампионска лига срещу Интер и испанският треньор призна, че требълът може да стане факт в Истанбул.

"Сега за първи път можем да говорим за требъл. Тази победа срещу Юнайтед беше специална за нашия град, нашите фенове. Играхме много добре, много, много добре. Доволен съм", започна Гуардиола след спечеления трофей.

"Имахме невероятни представяния: пет титли във Висшата лига, 2 ФА Къп и Купа на Лигата. Но ние трябва да спечелим Шампионска лига, за да ни смятат за отбора, който заслужаваме да бъдем. Беше невероятно, беше забавно, но ние трябва да я спечелим", продължи специалистът.

"Ние сме на един мач от целта. Казах на играчите: "Трябва да се поставите под натиск. За да Ви запомнят като добър отбор, трябва да победите в Европа", завърши Гуардиола. А ето какво постижение записа Гуардиола със спечелването на ФА Къп

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички