Несвирена дузпа в дербито на Манчестър разпали брутални дебати (ВИДЕО)


Несвирена дузпа в дербито на Манчестър разпали брутални дебати (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2926 0

В дербито на Манчестър, което "затваря" сезона в английския футбол във финала за ФА къп, страстите са на много високо ниво, а феновете на Сити буквално откачиха, след като не беше отсъдена дузпа в полза на "гражданите". 

Какво се случи? 

При резултат 1:1, и то след дузпа в полза на Юнайтед, и Сити имаше претенции за дузпа. В 40' Стоунс получи топка дълбоко в наказателното поле на опонента и почти от аутлинията потърси остър пас към точката за изпълнение на дузпа. 

Точно там Де Бройне връхлиташе към топката, но Фред постави крака си пред белгиеца и го препъна. Пол Тиърни не отсъди дузпа и остави VAR да прецени ситуацията. Главният рефер така и не бе повикан, за да преразгледа дали има нарушение, или не? 

 

Имаше ли дузпа за Сити? 

Факт е, че топката е в притежание на Сити и Де Бройне има много добра позиция спрямо Фред при подаването към него. Между краката на бразилеца и плеймейкъра на Сити има категоричен контакт и, ако в реално време Тиърни беше отсъдил дузпа, VAR нямаше да се намеси, защото няма "очевидна грешка" на рефера. 

В стаичката по всяка вероятност са преценили, че неотсъждането на дузпа в ситуацията не е "категорична грешка" и затова Тиърни не беше повикан да гледа повторение на ситуацията. 

Друга възможност е реферите в стаята да са преценили, че двамата са еднакво далеч от топката и тя е "ничия", а контактът е предизвикан и от двамата играчи. 

 

Отзвукът в социалните мрежи е огромен на ситуацията, като един от най-големите фенски акаунти на "гражданите" дори написа, че мачът е уреден: 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички