Гуардиола се изравни по спечелени трофеи с Жозе Моуриньо


Гуардиола се изравни по спечелени трофеи с Жозе Моуриньо
Снимка: Getty Images/Guliver

1196 0

Снощи Манчестър Сити победи Челси след изпълнение на дузпи и спечели Купата на Лигата. За мениджъра на "гражданите" Хосеп Гуардиола това бе четвърти спечелен трофей с английския клуб. 48-годишният испанец има общо 25 трофея в кариерата си - 14 с Барселона и 7 с Байерн Мюнхен.

Така Гуардиола се изравни по завоювани отличия като треньор с бившия мениджър на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо. Няма действащ наставник във футбола, който да има повече титли от тях двамата. На трето място е Карло Анчелоти, който работи в Наполи. Италианецът има 20 трофеи.

ЗАБРАВИХА ДА КАЖАТ НА ПЕП, ЧЕ ДОМИНАЦИЯТА МУ Е НЕВЪЗМОЖНА ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА

Същевременно Манчестър Сити изпревари Манчестър Юнайтед по брой отличия в турнира за купата на Лигата. "Гражданите" я спечелиха за шести път в историята си, докато "червените дяволи" са триумфирали в турнира 5 пъти. По 5 успеха имат и Астън Вила и Челси.

Лидер по брой отличия в тази надпревара с 8 победи е Ливърпул. Легенда на Манчестър Юнайтед наскоро изрази съжаление, че шефовете са назначили Моуриньо, а не Гуардиола. Подробности вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички