Гуардиола посочи защо не иска никога да работи в Челси


Гуардиола посочи защо не иска никога да работи в Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

3026 0

Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола призна, че никога не е обмислял възможността за работа в Челси. Испанецът посочи и защо "сините" от Лондон не са привлекателна дестинация за него като мениджър. През 2016 година пресата "пращаше" специалиста в Челси, но той призна, че никога не е бил опция за този клуб.

Гуардиола упрекна ръководството на Челси за липсата на достатъчно търпение по отношение на треньора Маурицио Сари. Той даде за пример Манчестър Сити, който не побърза да се раздели с него, след като първият му сезон в клуба завърши без трофей.

КАКВО УВОЛНЕНИЕ? САРИ С ВПЕЧАТЛЯВАЩА СТАТИСТИКА, ДОРИ ГУАРДИОЛА МОЖЕ ДА ЗАВИДИ

"Никога не съм бил потенциален вариант за Челси. Работих в Барселона и Байерн, а после дойдох тук, заедно с Феран (Сориано, бел.ред.) и Чики (Бегиристайн, бел.ред.). Те ми имат доверие, а аз на тях - също. В хода на първия сезон, когато изпитвахме трудности, аз казвах, че имаме нужда от време и те ме подкрепиха", заяви Гуардиола, цитиран от Daily Mirror.

"Играчите тук знаеха кой им е треньор и кой ще им бъде. Имахме стабилност. Това е най-доброто нещо, когато планирате нещо дългосрочно, а не само краткосрочно. В медиите никога не са писали, че мога да бъда уволнен, ако загубим този или онзи мач. Бях удивен, когато медиите написаха за предстоящото уволнение на Антонио Конте, спечелил с Челси титлата. Тогава си казах: "Уау, та преди два три месеца те спечелиха Висшата лига", каза още Гуардиола. А как коментира бъдещето си вчера Маурицио Сари - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички