Гуардиола разкритикува феновете на Сити, освиркали минутата мълчание за трагедията на "Хилзбъро" (ВИДЕО)


Гуардиола разкритикува феновете на Сити, освиркали минутата мълчание за трагедията на "Хилзбъро" (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1871 0

Ливърпул и Манчестър Сити предоставиха на футболните фенове прекрасен голов трилър. По-малко от 7 дни след нулевото равенство между двата отбора, мърсисайдци отстраниха "небесносините" от битката за ФА Къп с 3:2.

Полуфиналният мач се проведе на стадион "Уембли". За съжаление, поредното зрелище на терена бе белязано и от нови грозни сцени по трибуните. Голяма част от феновете на Ман Сити освиркаха едноминутното мълчание в началото на срещата, което бе в памет на загиналите в Хилзбъро през 1989 година 97 фенове на Ливърпул.

Ужасната проява принуди главния съдия Майкъл Оливър да прекъсне преждевременно минутата мълчание. Случилото се не остана незабелязано от треньора на "гражданите" - Хосеп Гуардиола, който разкритикува остро привържениците на отбора.

"Клубът излезе с коментар. Феновете не ни представят като такива, каквито всъщност искаме да бъдем. Съчувстваме на Ливърпул, който е преминал през такава трагедия. Мисля, че становището на клуба показва какви всъщност сме", коментира испанецът пред репортерите след мача.

Повлияни от случилото се, по време на срещата от клуба излязоха с изявление.

"Манчестър Сити е ужасно разочарован от действията на част от феновете на отбора по време на минутата мълчание преди днешния сблъсък. Клубът се извинява на всички, свързани по някакъв начин с Ливърпул", написаха от английския гранд.

Трагедията на "Хилзбъро" е една от най-болезнените теми за английските фенове, почитащи паметта на загиналите всяка година. През 1989 г. в Шефилд 96 фенове на Ливърпул загиват, прегазени от нахлула тълпа, превишаваща капацитета на сектора им. 

Неприятната случка с привържениците на Сити далеч не е единствената такава. В предния мач между двата отбора, изиграл се миналата неделя, двама фенове на "небесносините" направиха неприлични знаци, насочени към трагедията на "Хилзбъро".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички